ΚΟΣΜΟΣ

Η Μέρκελ προσκάλεσε την Τερέζα Μέι στο Βερολίνο

Η Μέρκελ προσκάλεσε την Τερέζα Μέι στο Βερολίνο
REUTERS / HANNIBAL HANSCHKE

Σε στενή συνεργασία με τη νέα πρωθυπουργό της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, την οποία και προσκάλεσε στο Βερολίνο, δήλωσε ότι προσβλέπει η Άνγκελα Μέρκελ.

«Είναι καθήκον μας να εργαζόμαστε πολύ στενά με τις κυβερνήσεις συμμαχικών χωρών», τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε έπειτα από συνομιλίες που είχε στο Μπισκέκ του Κιργιστάν, προσθέτοντας πως υπάρχουν πολλά προβλήματα στον κόσμο που καθιστούν αυτή τη στενή συνεργασία απαραίτητη.

Η καγκελάριος δήλωσε, επίσης, πως μίλησε με τη Μέι τηλεφωνικώς και την προσκάλεσε για συνομιλίες στο Βερολίνο. «Προσβλέπω στη συνεργασία μας», πρόσθεσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Η Μέρκελ αρνήθηκε να σχολιάσει την απροσδόκητη απόφαση της Μέι να διορίσει υπουργό Εξωτερικών τον Μπόρις Τζόνσον, έναν από τους ηγέτες της εκστρατείας για το Βrexit, ο οποίος μέχρι πρότινος θεωρείτο ο κύριος αντίπαλός της για τη θέση του πρωθυπουργού.

Χθες το γραφείο της Μέι ανέφερε πως η Βρετανίδα πρωθυπουργός δήλωσε τηλεφωνικώς στη Μέρκελ και στον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ πως η κυβέρνησή της θα χρειαστεί χρόνο προτού αρχίσει τις διαπραγματεύσεις για την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ