ΚΟΣΜΟΣ

Νεκρή Ρωσίδα ηθοποιός σε βομβαρδισμό θεάτρου την ώρα της παράστασης

Νεκρή Ρωσίδα ηθοποιός σε βομβαρδισμό θεάτρου την ώρα της παράστασης
Η ρωσίδα ηθοποιός Polina Menshikh Screen grab / instagram

Ρωσίδα ηθοποιός σκοτώθηκε σε ουκρανική επίθεση στην κατεχόμενο Ντόνετσκ της Ουκρανίας, ενώ έπαιζε σε παράσταση για τον ρωσικό στρατό, σύμφωνα με το θέατρο της.

Η ηθοποιός Polina Menshikh έδινε μια παράσταση σε μια αίθουσα χορού που μπορεί να φιλοξενήσει περίπου 150 άτομα, σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο.

https://www.instagram.com/p/CZhOTxoDkqG/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Ένα βίντεο από την στιγμή της επίθεσης ανέβηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δείχνει προφανώς την ηθοποιό να τραγουδά και να παίζει κιθάρα στη σκηνή πριν ακουστεί μια έκρηξη και σβήσουν τα φώτα της αίθουσας.

Η Polina Menshikh πέθανε στο νοσοκομείο.

Η αίθουσα που παιζόταν η παράσταση βρίσκεται στο χωριό Kumachove στην περιοχή του Ντόνετσκ και βομβαρδίστηκε στις 19 Νοεμβρίου.

Η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι περίπου 20 Ρώσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε εκείνη την επίθεση, αλλά οι ρωσικές αρχές δεν θέλησαν να σχολιάσουν το περιστατικό.

Μιλώντας στην ουκρανική υπηρεσία του BBC, εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ για τον βαμβαρδισμό.

Το Portal, ένα θεατρικό στούντιο με έδρα την Αγία Πετρούπολη που σχετίζεται με την Polina Menshikh, είπε ότι θα τιμήσει τη μνήμη της με μια παράσταση έργου που είχε σκηνοθετήσει στο παρελθόν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ