Φινλανδία: Κλείνει τα σύνορα με τη Ρωσία, κατηγορώντας την για «ενορχήστρωση μεταναστευτικής κρίσης»
Ανανεώθηκε:
Η Φινλανδία θα κλείσει τρία από τα τέσσερα τελευταία συνοριακά περάσματα που εξακολουθούν να είναι ανοιχτά, στα σύνορα της χώρας με τη Ρωσία, καθώς το Ελσίνκι έχει υπόνοιες ότι η Μόσχα ενορχηστρώνει μια μεταναστευτική κρίση, ανακοίνωσε σήμερα ο Φινλανδός πρωθυπουργός.
«Η κυβέρνηση αποφάσισε σήμερα να κλείσει νέους συνοριακούς σταθμούς. Μόνο ο σταθμός Ράζα Ζοσέπι θα παραμείνει ανοιχτός», δήλωσε ο πρωθυπουργός Πέτερι Όρπο σε συνέντευξη Τύπου.
Η Φινλανδία κατηγορεί τη Μόσχα ότι επιτρέπει σε παράτυπους μετανάστες να διασχίζουν τα κοινά τους σύνορα. Οι φινλανδικές αρχές αναφέρουν ότι έχουν παρατηρήσει από τα τέλη Αυγούστου μεγάλη εισροή μεταναστών χωρίς χαρτιά από τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, κυρίως από το Ιράκ, τη Σομαλία και την Υεμένη.
ΗΠΑ: Δικαστικό μπλόκο στην δημοσιοποίηση της έκθεσης για τα έγγραφα που παρακράτησε ο Τραμπ το 2021
23:37
Εμπάργκο από την κυβέρνηση Μακρόν στον Αμερικανό πρέσβη Κούσνερ - Δεν πήγε στο ΥΠΕΞ για εξηγήσεις
23:24
Έρχονται τα πρώτα ραβασάκια του ΕΝΦΙΑ για 7,3 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων
23:15
Πώς και γιατί η Ευρώπη μπορεί να μπει στο στόχαστρο του Ιράν - Αξιωματούχοι αποκαλύπτουν
23:03