Εκλογές στην Ολλανδία: Ο Βίκτορ Όρμπαν εκφράζει ικανοποίηση διότι πνέουν «άνεμοι αλλαγής»
Ανανεώθηκε:
Ο εθνικιστής δεξιός πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν, εξέφρασε την ικανοποίησή του διότι κατ’ αυτόν πνέουν «άνεμοι της αλλαγής», μετά τη νίκη της άκρας δεξιάς του Γκέερτ Βίλντερς στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν χθες Τετάρτη στην Ολλανδία.
Το ακροδεξιό, ισλαμοφοβικό Κόμμα της Ελευθερίας (PVV) οδεύει σε άνετη νίκη, αναμένεται να καταλάβει 35 έδρες στην επόμενη ολλανδική Βουλή, έναντι 25 της συμμαχίας κεντροαριστεράς-οικολόγων του Φρανς Τίμερμανς και 24 του κεντροδεξιού VVD, υπέδειξε δημοσκόπηση εξόδου του ινστιτούτου Ipsos, αποτέλεσμα που χαρακτηρίζεται πολιτικός σεισμός στη βορειοευρωπαϊκή χώρα που ενδέχεται να γίνει αισθητός σ’ όλη τη Γηραιά Ήπειρο.
«Οι άνεμοι της αλλαγής είναι εδώ», έκρινε ο Βίκτορ Όρμπαν σε ανάρτησή του συνταγμένη στα αγγλικά στο X (το πρώην Twitter), προσθέτοντας: «Συγχαρητήρια στον Χέερτ Βίλντερς για τη νίκη του» στις χθεσινές βουλευτικές εκλογές.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Εκλογές Ολλανδία: Ο ακροδεξιός Γκέερτ Βίλντερς μεγάλος νικητής
Νέο ρεκόρ ρυθμίσεων στον Εξωδικαστικό: Στα 773 εκατ. ευρώ οι ρυθμισμένες οφειλές τον Ιανουάριο
09:20
Συνεδριάζει σήμερα η άτυπη διακομματική επιτροπή για την επιστολική ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού
09:07
Γερμανία: Από εγκεφαλική αιμορραγία ο θάνατος του ελεγκτή - Ανακοπή υπέστη ο πατέρας του
08:59
Χίος: Στον εισαγγελέα ο Μαροκινός διακινητής του ταχύπλοου - Οι τραυματίες, οι έρευνες και οι μαρτυρίες
08:53