ΚΟΣΜΟΣ

Φίλος Π. Φύσσα: Είχαν σχέδιο επίθεσης

Φίλος Π. Φύσσα: Είχαν σχέδιο επίθεσης
EUROKINISSI/ ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Ο τρόπος που έδρασαν το επίμαχο βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα οι Χρυσαυγίτες υπόδηλωνει ένα οργανωμένο σχέδιο, κατέθεσε ο φίλος του μουσικού Ηλίας Κοντονικόλας, ο οποίος εξετάστηκε για δεύτερη μέρα στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Όπως τόνισε ο ίδιος στη συνέχεια, η επίθεση που δέχθηκε η παρέα τους “ήταν εκατό τοις εκατό απρόκλητη” και επανέλαβε –απαντώντας σε ερωτήσεις της Πολιτικής Αγωγής- πως την ώρα της δολοφονίας του φίλου του, οι δύο παριστάμενοι αστυνομικοί παρέμειναν άπραγοι.

"Ήταν σα να είναι συνδεδεμένοι με τους χρυσαυγίτες", ανέφερε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας πως ο ίδιος δεν αισθανόταν ασφαλής να ζητήσει βοήθεια, αφού “δεν έκαναν τίποτα”.

Ο κ. Κοντονικόλας σημείωσε πως, του φάνηκε περίεργο το γεγονός πως αμέσως μετά τη δολοφονία του φίλου του η αστυνομία συνέλαβε μόνο τον Ρουπακιά και κανέναν άλλο “πλην των θυμάτων”.

Κατά την εκτίμηση του μάρτυρα, όπως μεταδίδει το αθηναϊκό πρακτορείο, πρόθεση του Ρουπακιά αμέσως μετά τις θανατηφόρες μαχαιριές στον Φύσσα, ήταν να φύγει και για αυτό μπήκε στο αυτοκίνητο.

Σε ερώτηση από την πλευρά των συνηγόρων των κατηγορούμενων γιατί δεν υπέβαλε μήνυση ώστε να παραστεί ως Πολιτική Αγωγή στην δίκη, ο μάρτυρας απάντησε πως δεν θα το έκανε γιατί φοβόταν τους χρυσαυγίτες. Συνήγοροι υπεράσπισης ζήτησαν από το Δικαστήριο να καλέσει σε κατ' αντιπαράσταση εξέταση τον Κ. Κοντονικόλα με τους δύο αστυνομικούς που ήταν παρόντες στην δολοφονία του μουσικού "ώστε να αναζητηθεί η αλήθεια".

Κληθείς από την πρόεδρο του δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτη να κοιτάξει τους κατηγορούμενους και να δηλώσει αν σε αυτούς αναγνωρίζει κάποιο από τα πρόσωπα που είδε το βράδυ της δολοφονίας Φύσσα, ο μάρτυρας δεν αναγνώρισε κανέναν άλλον από τους εμπλεκόμενους πλην του Γιώργου Ρουπακιά.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί αύριο οπότε αναμένεται να ξεκινήσει να καταθέτει η αδελφή του Γιώργου Ρουπακιά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ