ΚΟΣΜΟΣ

Η Άγκυρα είπε στο ΝΑΤΟ ότι η ένταξη της Σουηδίας δεν θα ολοκληρωθεί την επόμενη εβδομάδα

Η Άγκυρα είπε στο ΝΑΤΟ ότι η ένταξη της Σουηδίας δεν θα ολοκληρωθεί την επόμενη εβδομάδα
AP Photo/Markus Schreiber

Αναβολή μιας εβδομάδας στην ένταξη της Σουηδίας στην Ατλαντική Συμμαχία,  από την Τουρκία, λόγω της καθυστέρησης που υπήρξε στην ψηφοφορία του σχετικού αιτήματος, από την επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων του Τουρκικού κοινοβουλίου.

Όπως έγινε γνωστό από πηγές που γνωρίζουν το θέμα, η επικύρωση της ένταξης της Σουηδίας στη συμμαχία δεν θα έχει ολοκληρωθεί εγκαίρως ώστε να επιτραπεί να πραγματοποιηθεί η τελετή ένταξης της χώρας κατά τη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών της συμμαχίας την ερχόμενη εβδομάδα.

Την περασμένη εβδομάδα, η επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων του τουρκικού κοινοβουλίου καθυστέρησε ψηφοφορία για το αίτημα της Σουηδίας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ ώστε να διεξαγάγει περαιτέρω συνομιλίες για το θέμα αυτό.

Η επιτροπή είναι πιθανό να επαναλάβει τις συζητήσεις της για το θέμα την Τρίτη ή την Τετάρτη, είπε μία από τις πηγές. Οι υπουργοί Εξωτερικών του ΝΑΤΟ θα συνεδριάσουν εκείνες τις ημέρες, στις 28 και 29 Νοεμβρίου, και μερικοί στη δυτική συμμαχία είχαν ελπίσει πως η συνεδρίαση αυτή θα σηματοδοτούσε την ένταξη της Σουηδίας.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών δεν ήταν άμεσα διαθέσιμο για να σχολιάσει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ