Συνομίλιες της Τουρκίας με το Ηνωμένο Βασίλειο για αγορά Eurofighter
Η Τουρκία διεξάγει συνομιλίες με το Ηνωμένο Βασίλειο για την προμήθεια μαχητικών αεροσκαφών Eurofighter, δήλωσε πηγή του τουρκικού υπουργείου Άμυνας.
Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Γιασάρ Γκιουλέρ πρόκειται να έχει σήμερα, Πέμπτη 23/11 συνομιλίες για το θέμα αυτό με τον Βρετανό ομόλογό του Γκραντ Σαπς, δήλωσε η ίδια πηγή κατά την εβδομαδιαία τακτική ενημέρωση των αμυντικών συντακτών.
Η Τουρκία θέλει να αγοράσει την τελευταία και πιο προηγμένη έκδοση των Eurofighter, προσέθεσε, διευκρινίζοντας ότι επιθυμία της Άγκυρας είναι να αποκτήσει συνολικά 40 νέα μαχητικά Eurofighter, 20 στην πρώτη φάση και 20 στην επόμενη.
Η ίδια πηγή ανέφερε επίσης ότι συνεχίζεται η διαδικασία για την προμήθεια των F16 από τις ΗΠΑ. «Ενώ η διαδικασία προμήθειας και εκσυγχρονισμού των F16 συνεχίζεται, το μόνο αεροσκάφος στο οποίο εστιάζουμε την προσοχή μας είναι το Eurofighter».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ερντογάν: Δεν υπάρχει πρόβλημα που δεν μπορούμε να λύσουμε με την Ελλάδα
Τουρκία - Γκιουλέρ: Εμείς θέλουμε να αγοράσουμε Eurofighters, αλλά η Γερμανία έχει αντίρρηση
Bloomberg: Η Γερμανία απέρριψε την προμήθεια Eurofighter για τη Τουρκία
Βασιλική… διπλωματία:Το ταξίδι του Καρόλου στις ΗΠΑ, η επιχείρηση «γοητεία» και το μεγάλο στοίχημα
10:53
Οι ΗΠΑ εγκρίνουν την κάλυψη της δαπάνης για την υπεράσπιση Μαδούρο από την κυβέρνηση της Βενεζουέλας
10:48
Σβήνουν οι ελπίδες για τερματισμό του πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν - Σε αξιέξοδο οι συνομιλίες
10:43
Τραγωδία στο Αιτωλικό: Νεκρός 56χρονος οδηγός μηχανής σε τροχαίο
10:32