Συνομίλιες της Τουρκίας με το Ηνωμένο Βασίλειο για αγορά Eurofighter
Η Τουρκία διεξάγει συνομιλίες με το Ηνωμένο Βασίλειο για την προμήθεια μαχητικών αεροσκαφών Eurofighter, δήλωσε πηγή του τουρκικού υπουργείου Άμυνας.
Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Γιασάρ Γκιουλέρ πρόκειται να έχει σήμερα, Πέμπτη 23/11 συνομιλίες για το θέμα αυτό με τον Βρετανό ομόλογό του Γκραντ Σαπς, δήλωσε η ίδια πηγή κατά την εβδομαδιαία τακτική ενημέρωση των αμυντικών συντακτών.
Η Τουρκία θέλει να αγοράσει την τελευταία και πιο προηγμένη έκδοση των Eurofighter, προσέθεσε, διευκρινίζοντας ότι επιθυμία της Άγκυρας είναι να αποκτήσει συνολικά 40 νέα μαχητικά Eurofighter, 20 στην πρώτη φάση και 20 στην επόμενη.
Η ίδια πηγή ανέφερε επίσης ότι συνεχίζεται η διαδικασία για την προμήθεια των F16 από τις ΗΠΑ. «Ενώ η διαδικασία προμήθειας και εκσυγχρονισμού των F16 συνεχίζεται, το μόνο αεροσκάφος στο οποίο εστιάζουμε την προσοχή μας είναι το Eurofighter».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ερντογάν: Δεν υπάρχει πρόβλημα που δεν μπορούμε να λύσουμε με την Ελλάδα
Τουρκία - Γκιουλέρ: Εμείς θέλουμε να αγοράσουμε Eurofighters, αλλά η Γερμανία έχει αντίρρηση
Bloomberg: Η Γερμανία απέρριψε την προμήθεια Eurofighter για τη Τουρκία
Πρόταση για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων θα φέρει το ισραηλινό ΥΠΕΞ
23:57
Βενεζουέλα: Εφιάλτης δίχως τέλος και μάχη με το χρόνο στα συντρίμμια- Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών
23:48
Flyover: Κλείνει ξανά την Παρασκευή για 48 ώρες τμήμα του Περιφερειακού της Θεσσαλονίκης
23:40
Το TikTok του Αλέξη Τσίπρα για την ΕΛ.Α.Σ: Ανοίγουμε έναν νέο πολιτικό κύκλο
23:33