ΚΟΣΜΟΣ

Αργεντινή: Ο Τραμπ θα συναντηθεί με τον Μιλέι στο Μπουένος Άιρες

Αργεντινή: Ο Τραμπ θα συναντηθεί με τον Μιλέι στο Μπουένος Άιρες
AP Photo/Natacha Pisarenko

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα επισκεφθεί το Μπουένος Άιρες για να συναντηθεί με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της Αργεντινής Χαβιέρ Μιλέι, έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ανδρών, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του τελευταίου. 

Ο ακραία φιλελεύθερος Μιλέι θα αναλάβει προεδρικά καθήκοντα στις 10 Δεκεμβρίου. Το γραφείο του Τραμπ δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για να σχολιάσει τη συνάντηση του πρώην προέδρου των ΗΠΑ με τον Μιλέι.

Ο Τραμπ είχε συγχαρεί την Κυριακή το βράδυ τον νέο πρόεδρο της Αργεντινής για την επικράτησή του στις προεδρικές εκλογές της Αργεντινής, λέγοντας: «Συγχαρητήρια στον Χαβιέρ Μιλέι για τη σπουδαία κούρσα για την προεδρία της Αργεντινής. Την παρακολούθησε όλος ο κόσμος. Είμαι πολύ περήφανος για σένα. Θα αντιστρέψεις την πορεία της χώρας σου και πραγματικά θα κάνεις την Αργεντινή σπουδαία ξανά!».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν επικοινώνησε επίσης με τον Μιλέι για να τον συγχαρεί για τη νίκη στις προεδρικές εκλογές της χώρας και να συζητήσει για τις διμερείς σχέσεις, ανέφερε χθες Τετάρτη ο Λευκός Οίκος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ