Χεντ Σαμπρί: Η Τυνήσια ηθοποιός απαρνήθηκε τον ρόλο της Πρέσβειρας του ΟΗΕ για τον λιμό στη Γάζα
Η Τυνήσια ηθοποιός Χεντ Σαμπρί, που ζει στην Αίγυπτο, ανακοίνωσε πως απαρνιέται τον ρόλο της ως Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος του ΟΗΕ, για να διαμαρτυρηθεί για τη χρήση του «λιμού και της πολιορκίας ως πολεμικά όπλα» στη Γάζα.
«Έπειτα από 13 χρόνια ανθρωπιστικού έργου σε ολόκληρο τον κόσμο, εγκαταλείπω τον ρόλο μου ως Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος», δήλωσε αργά χθες το βράδυ στο X (πρώην Twitter) η διάσημη στον αραβικό κόσμο Τυνήσια ηθοποιός, ηλικίας 44 ετών.
Στη Λωρίδα της Γάζας «ο λιμός και η πολιορκία χρησιμοποιούνται για πολεμικά όπλα» εναντίον των 2,4 εκατομμυρίων κατοίκων του μικρού παλαιστινιακού θύλακα, κατήγγειλε η ίδια, προσθέτοντας πως προσπάθησε να ακουστεί η φωνή της, μάταια, «στη διεύθυνση» του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος».
Το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα ευχαρίστησε την ηθοποιό σε ένα δελτίο τύπου, εξαίροντας «την ταχεία ανταπόκρισή της σε επείγουσες καταστάσεις», που συνέβαλαν στο να οργανωθεί «η χορήγηση μιας επισιτιστικής βοήθειας εγκαίρως προς εκείνους που την χρειάζονταν περισσότερο».
BofA για τράπεζες: Υψηλότερες επιστροφές κεφαλαίου προ των πυλών - Κορυφαία επιλογή η Eurobank
13:32
«Η ACTIVE εφοδιάζει με τεχνολογία αιχμής 223 Επαγγελματικά Λύκεια της Χώρας»
13:30
Ολοκληρώθηκε η πορεία των εργαζομένων τουρισμού και επισιτισμού στο Μαξίμου (pics)
13:20
ΥΠΠΟ: Αναβαθμίζεται πλήρως το Αρχαιολογικό Μουσείο της Ιθάκης - Ο σύγχρονος σχεδιασμός του
13:18