Ιρλανδία: Άγρια επεισόδια μετά το επεισόδιο με το μαχαίρι στο Δουβλίνο
Ο αρχηγός της αστυνομίας της Ιρλανδίας δήλωσε απόψε ότι δεν έχει αποκλείσει κανένα ενδεχόμενο, ούτε αυτό της τρομοκρατίας, όσον αφορά το κίνητρο της επίθεσης με μαχαίρι που σημειώθηκε νωρίτερα σε πλατεία του Δουβλίνου και είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν πέντε άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και τρία παιδιά.
«Ποτέ δεν απέκλεισα κανένα πιθανό κίνητρο για αυτήν την επίθεση. Όπως είπα εξαρχής, εξετάζονται όλες οι πιθανότητες», δήλωσε ο Ντριου Χάρις. Λίγο νωρίτερα, ένας υψηλόβαθμος αστυνομικός είπε σε δημοσιογράφους ότι η αστυνομία είναι πεπεισμένη ότι το συμβάν δεν σχετιζόταν με τρομοκρατική ενέργεια.
«Δεν θα κάνω περαιτέρω εικασίες όσον αφορά το τρομοκρατικό κίνητο. Μέχρι να σιγουρευτούμε για ποιο είναι το κίνητρο (του δράστη) θα πρέπει να είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα ενδεχόμενα», πρόσθεσε ο Χάρις.
Στο μεταξύ, επεισόδια ξέσπασαν αργά το βράδυ στο Δουβλίνο και ένα περιπολικό της αστυνομίας πυρπολήθηκε κοντά στο σημείο της επίθεσης, σύμφωνα με έναν δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.
Στη συνοικία αυτήν, όπου ζει μεγάλος αριθμός μεταναστών, συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες διαδηλωτές που κρατούσαν ιρλανδικές σημαίες και πλακάτ με το σύνθημα «Οι ζωές των Ιρλανδών μετρούν».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Επίθεση με μαχαίρι στο Δουβλίνο: Πέντε τραυματίες, ανάμεσα τους τρία παιδιά
Βουλή: Στα μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας η δικογραφία του ΟΠΕΚΕΠΕ για τους 11 «γαλάζιους» βουλευτές
10:05
Πώς οι Αμερικανοί έχασαν επτά πολεμικά αεροπλάνα στον πόλεμο στο Ιράν
10:00
Πώς η Snappi μειώνει το κόστος των μετακινήσεων πέρα από το Fuel Pass
10:00
Μαρινάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Ο πρωθυπουργός θα αποφασίσει στο σωστό χρόνο» για τις έδρες εμπλεκόμενων βουλευτών
09:53