Αντιτρομοκρατική υπηρεσία ΗΠΑ: Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει δυνατό
Το Ισλαμικό Κράτος έχασε έδαφος ίσο με το μέγεθος της Ιρλανδίας. Αυτό υποστήριζε τουλάχιστον η αμερικανική εταιρεία ερευνών IHS που πριν από λίγους μήνες εξέδωσε μία έρευνα σύμφωνα με την οποία, το Ισλαμικό Κράτος έχει χάσει το ένα τέταρτο των εδαφών του στη Συρία και το Ιράκ.
Ωστόσο όλα δείχνουν πως το Ισλαμικό Κράτος παραμένει παντοδύναμο και ισχυρό τόσο στη Συρία όσο και στο Ιράκ, παρότι Αμερικανοί, Ευρωπαίοι και Ρώσοι, συντονίζουν τις ενέργειές τους με σκοπό να επιφέρουν πλήγματα τους τζιχαντιστές του χαλιφάτου.
Την παραπάνω διατύπωση έρχεται να ενισχύσει και η ανακοίνωση από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Αμερικής.
Το FBI προχώρησε τον προηγούμενο μήνα στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων με στόχο να σταματήσει τα σχέδια του ISIS, όπως δήλωσε ο διευθυντής του FBI, James Comey, μιλώντας σε ένα πάνελ Αμερικανών νομοθετών.
Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της ίδιας ακρόασης, ο διευθυντής της Εθνικής Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας Nicholas J. Rasmussen, υπογράμμισε ότι η δυναμική του ISIS να εξαπολύει επιθέσεις στο Ιράκ και τη Συρία δεν έχει ελαττωθεί, παρά το γεγονός ότι η οργάνωση έχει χάσει σημαντικά εδάφη.

Πηγή: REUTERS/Stringer/Files
Φαίνεται λοιπόν ότι παρά τις συντονισμένες προσπάθειες, το Ισλαμικό Κράτος εξακολουθεί να αποτελεί τη σοβαρότερη απειλή για ολόκληρο τον κόσμο. Κάθε ήττα επιδιώκει να την αντισταθμίσει με νίκες σε άλλα μέτωπα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Λιβύη, όπου το καταφέρνει με σχετική ευκολία. Οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί και η απώλεια εδαφών περιορίζουν σημαντικά τα έσοδα του Ισλαμικού Κράτους. Όμως οι τζιχαντιστές παραμένουν ισχυροί και απειλούν τόσο τον μουσουλμανικό κόσμο όσο και τη Δύση.

Πηγή: eurokinissi
ΕΛΤΑ: Ανανέωση του στόλου με 250 ηλεκτρικά δίκυκλα ελληνικής παραγωγής
14:02
ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ: F-22 Raptor και Stratotanker έστειλε ο Τραμπ στο Ισραήλ: «Αν σπείρεις τον άνεμο, θα θερίσεις θύελλες» προειδοποιεί το Ιράν
13:57
Τρία χρόνια από την τραγωδία στα Τέμπη: Τα συλλαλητήρια και οι συγκεντρώσεις όλη τη χώρα - Ποιοι απεργούν
13:51
Χαλκίδα: Διασωληνωμένος 14χρονος μετά από τροχαίο - Πήρε κρυφά τα κλειδιά του αυτοκινήτου των γονιών
13:49