Ρωσία: Αγόρασε πιστοποιητικό θανάτου για να γλιτώσει τον πόλεμο και μπήκε πέντε χρόνια φυλακή
Σε φυλάκιση πέντε ετών με την κατηγορία της λιποταξίας καταδίκασε επίστρατο, ο οποίος αγόρασε πλαστό πιστοποιητικό για τον θάνατό του, για να μην πάει να πολεμήσει στην Ουκρανία, περιφερειακό στρατοδικείο στη Σιβηρία.
Σύμφωνα με την εκδοχή της ανάκρισης, ο Ζορίγκο Αραμπζάγεφ πήρε άδεια τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους και δεν επέστρεψε στον στρατό. Όταν η στρατονομία πήγε στο σπίτι του Αραμπζάγεφ, ο γιός του, τους έδειξε το πιστοποιητικό θανάτου του πατέρα του. Αργότερα οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι το πιστοποιητικό ήταν πλαστό. Ο Αραμπζάγεφ συνελήφθη τον Μάιο.
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο ίδιος, αγόρασε το πιστοποιητικό επειδή ανησυχούσε για την ψυχική υγεία της συζύγου του, η οποία φοβόταν για τη ζωή του. Δύο μήνες πριν επιστρατευθεί ο Αραμπζάγεφ, ο μεγαλύτερος γιός του σκοτώθηκε σε αυτοκινητικό δυστύχημα.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ουκρανία: Χωράφια «σπαρμένα με πτώματα» Ρώσων στρατιωτών κοντά στην Αβντιίβκα
Πούτιν για Ουκρανία: «Πρέπει να σταματήσουμε την τραγωδία» δηλώνει στο G20
Πόλεμος Ουκρανία: Το Κίεβο λέει ότι έχει καταστρέψει 15 ρωσικά πολεμικά πλοία
SPONSORED
Φαντασμαγορική η τελετή στη Σαγράδα Φαμίλια παρουσία του Πάπα - Οι συμβολισμοί και τα μηνύματα
11:49
Οργή Τουρκίας για συμφωνία Γαλλίας - Κύπρου: Τι λέει για την παρενόχληση του αεροσκάφους Δένδια
11:45
Παγκόσμιο Κύπελλο 2026: Πόσα χρήματα θα λάβει ο πρωταθλητής - Τα χρυσά μπόνους ανά ομάδα
11:43
Μπορεί να αφαιρεθεί όγκος υπόφυσης χωρίς κρανιοτομή;
11:42