Επίθεση της Ρωσίας στο Κίεβο με drones
Ανανεώθηκε:
Ευρείας κλίμακας ρωσική επίθεση με drones - καμικάζι βρίσκεται σε εξέλιξη από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στο Κίεβο, όπου σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές τραυματίστηκαν από συντρίμμια τουλάχιστον δύο άμαχοι.
«Προς το παρόν, υπάρχουν δυο θύματα στη συνοικία Σολομιάνσκι. Και τα δύο δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες επιτόπου», εξήγησε μέσω Telegram ο δήμαρχος της ουκρανικής πρωτεύουσας, ο Βιτάλι Κλίτσκο.
Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, πολυκατοικία στη συνοικία αυτή υπέστη ζημιές από την πτώση συντριμμιών και σωστικά συνεργεία εργάζονται για να βγάλουν δυο γυναίκες από τα συντρίμμια.
Στην ίδια περιοχή σημειώθηκαν πυρκαγιές, ανάμεσά τους σε παιδική χαρά, ανέφερε ο δήμαρχος. Συντρίμμια ρωσικών drones που καταρρίφθηκαν κατέπεσαν εξάλλου στη συνοικία Πετσέρσκι.
Επρόκειτο, πάντα σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές, για τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα που είναι εφοδιασμένα με εκρηκτικά, ιρανικής κατασκευής, τύπου «Shahed». Δεν διευκρίνισαν πόσα τέτοια UAVs στάλθηκαν να πλήξουν το Κίεβο.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ρωσία: «Ξένος πράκτορας» χαρακτηρίστηκε πρώην πρωθυπουργός του Πούτιν
Μόσχα και Πεκίνο σχεδιάζουν κατασκευή υποθαλάσσιας σήραγγας για σύνδεση της Ρωσίας με την Κριμαία
Ομπάμα για πυροβολισμούς στο δείπνο των ανταποκριτών: Η βία δεν έχει θέση «στη δημοκρατία μας»
08:24
Συναγερμός για εξαφάνιση 48χρονου από την Καλαμαριά Θεσσαλονίκης
08:21
Το πετρέλαιο ξεπερνά τα 100 δολάρια - Άνοδος 2% με το βλέμμα στα Στενά του Ορμούζ
08:16
Τα τρία τρισεκατομμύρια δολάρια άγγιξαν οι παγκόσμιες στρατιωτικές δαπάνες το 2025
08:16