ΚΟΣΜΟΣ

Συνάντηση Νετανιάχου-Μασκ: Να σταματήσει η προπαγάνδα που γεννά δολοφονίες, λέει ο ιδιοκτήτης της Χ

Συνάντηση Νετανιάχου-Μασκ: Να σταματήσει η προπαγάνδα που γεννά δολοφονίες, λέει ο ιδιοκτήτης της Χ

Η «προπαγάνδα» που γεννάει δολοφονίες πρέπει να σταματήσει, είπε ο Ίλον Μασκ από το  Ισραήλ, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα, Δευτέρα (27/11) με τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον πρόεδρο της χώρας. Ο μεγιστάνας της τεχνολογίας τάχθηκε υπέρ του Ισραήλ μετά την επίθεση που δέχθηκε από τους Παλαιστίνιους μαχητές της Χαμάς, λέγοντας ότι είναι μεγάλη πρόκληση είναι να «σταματήσει επιτέλους η προπαγάνδα που πείθει τους ανθρώπους να συμμετέχουν σε δολοφονίες».

Αφότου άκουσε τον Ισραηλινό πρωθυπουργό να λέει ότι η Χαμάς πρέπει να καταστραφεί σε μια ζωντανή διαδικτυακή συνομιλία, ο Μασκ είπε: «Δεν υπάρχει επιλογή». Ο Μασκ, που επισκέπτεται το Ισραήλ ενώ συνεχίζεται ο πόλεμος με την Χαμάς στην Γάζα, πρόσθεσε: «Θα ήθελα κι εγώ να βοηθήσω».

Νωρίτερα ο Μασκ περιηγήθηκε στις κατεστραμμένες κοινότητες της Γάζας με τον Νετανιάχου και ενημερώθηκε από τον υπουργό Εξωτερικών και αξιωματούχους του ισραηλινού στρατού.

Παράλληλα, ο Νετανιάχου έδειξε στον Μασκ «τη φρίκη της σφαγής στο κιμπούτς Μπέρι το Σάββατο 7 Οκτωβρίου» αναφέρεται σε ανακοίνωση από το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργου.

«Οι πράξεις μιλούν πιο δυνατά απ’ τα λόγια» έγραψε σε ανάρτησή του στο Χ, αφότου έφτασε στο Τελ Αβίβ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ