ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση Νίκαια: Καταδικάζει την αποτρόπαια τρομοκρατική επίθεση ο Ομπάμα

Επίθεση Νίκαια: Καταδικάζει την αποτρόπαια τρομοκρατική επίθεση ο Ομπάμα
REUTERS

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα καταδίκασε την επίθεση στη Νίκαια της Γαλλίας, κάνοντας λόγο για μια αποτρόπαια τρομοκρατική επίθεση, ενώ παράλληλα επεσήμανε πως οι ΗΠΑ βρίσκονται στο πλευρό του γαλλικού λαού.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να προσφέρουν οποιαδήποτε βοήθεια κριθεί αναγκαία προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση και να εντοπιστούν οι υπέυθυνοι.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος λίγες ώρες μετά το μακελειό έχει ως εξής:

«Εκ μέρους του αμερικανικού λαού, καταδικάζω με τον πιο απόλυτο τρόπο, αυτό που δείχνει να είναι μια αποτρόπαια τρομοκρατική επίθεση στην Νίκαια της Γαλλίας, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο και τον τραυματισμό δεκάδων ανθρώπων.

Η σκέψη μας και οι προσευχές μας βρίσκονται με τις οικογένειες και τα αγαπημένα πρόσωπα αυτών που σκοτώθηκαν και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση για εκείνους που τραυματίστηκαν.

Έχω δώσει οδηγίες στους συνεργάτες μου να βρίσκονται σε επαφή με τις Γαλλικές αρχές και να προσφέρουν οποιοιδήποτε βοήθεια κριθεί αναγκαία για την διεύρυνση αυτής της υπόθεσης και για να συλληφθούν οι υπεύθυνοι και να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη.

Στεκόμαστε με αλληλεγγύη δίπλα στην Γαλλία, έναν παλιό σύμμαχο μας, καθώς ανταποκρίνεται και προσπαθεί να συνέλθει από αυτήν την επίθεση.

Την Ημέρα της Βαστίλης, μας υπενθυμίζεται το εξαιρετικό θάρρος και οι δημοκρατικές άξιες που έχουν καταστήσει την Γαλλία πηγή έμπνευσης για ολόκληρο τον κόσμο.

Και γνωρίζουμε ότι αυτό το πνεύμα της Γαλλίας θα διατηρηθεί και μετά από αυτήν την τρομακτική απώλεια ζωών».

Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι από την πλευρά του σημείωσε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες καταβάλλουν «κάθε δυνατή προσπάθεια για να εξακριβώσουν την τύχη των Αμερικανών πολιτών στη Νίκαια» μετά την πολυαίμακτη επίθεση, όταν φορτηγό έπεσε πάνω στο συγκεντρωμένο πλήθος το βράδυ της Πέμπτης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ