ΚΟΣΜΟΣ

Ιαπωνία: Συναγερμός για συντριβή αεροσκάφους των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων – Επέβαιναν 8 άτομα

Ιαπωνία: Συναγερμός για συντριβή αεροσκάφους των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων – Επέβαιναν 8 άτομα
ASSOCIATED PRESS

Σε συναγερμό βρίσκονται οι Ιαπωνικές Αρχές, μετά την πληροφορία για συντριβή αεροσκάφους των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στο οποίο επέβαιναν οκτώ επιβάτες.

Σύμφωνα με την Ιαπωνική ακτοφυλακή ένα Osprey, υβριδικό αεροσκάφος οριζόντιας και κάθετης προσγείωσης-απογείωσης, των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, συνετρίβη σήμερα στην θάλασσα, ανοιχτά της νότιας Ιαπωνίας, με 8 επιβαίνοντες.

«Σήμερα λάβαμε μια πληροφορία στις 14:47 (07:47 ώρα Ελλάδος), σύμφωνα με την οποία ένα Osprey των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων συνετρίβη κοντά στο νησί Γιακουσίμα», δήλωσε εκπρόσωπος της ιαπωνικής ακτοφυλακής σε ερώτηση που του έκανε το AFP.

«Η ομάδα του αποτελείτο από 8 ανθρώπους», πρόσθεσε η εκπρόσωπος της Ιαπωνικής ακτοφυλακής.

Όπως αναφέρει το ιαπωνικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK, το αεροσκάφος αυτό είχε αναχωρήσει από την αμερικανική αεροναυτική βάση του Ιουακούνι, κοντά στη Χιροσίμα, στη δυτική Ιαπωνία, για να μεταβεί σε άλλη αμερικανική στρατιωτική βάση στην Οκινάουα, στο νοτιοδυτικό άκρο του ιαπωνικού αρχιπελάγους.

Τα Osprey, προϊόν συνεργασίας της αμερικανικής εταιρείας κατασκευής αεροσκαφών Boeing και της ειδικής στα ελικόπτερα Bell, αποτελούν αντικείμενο συζητήσεων εδώ και καιρό λόγω πολλών δυστυχημάτων που έχουν σημειωθεί με αυτό το αεροσκάφος.

Στα τέλη Αυγούστου, τρεις Αμερικανοί πεζοναύτες είχαν σκοτωθεί σε δυστύχημα με Osprey στη βόρεια Αυστραλία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ