ΚΟΣΜΟΣ

Εμπρηστικός Σούνακ: Κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη για «μεγαλομανία» και «αθέτηση υποσχέσεων»

Εμπρηστικός Σούνακ: Κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη για «μεγαλομανία» και «αθέτηση υποσχέσεων»
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ Jessica Taylor/ AP

Για «μεγαλομανία» κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ, αναφερόμενος στα Γλυπτά του Παρθενώνα, υπερασπιζόμενος στο βρετανικό κοινοβούλιο την απόφασή του να ακυρώσει την προγραμματισμένη συνάντησή τους.

Μάλιστα, ο Σουνάκ επέμεινε στη θέση του πως ο Έλληνας πρωθυπουργός αθέτησε την υπόσχεσή του να «συζητήσουν τη μακροχρόνια αυτή διαμάχη τους κατ' ιδίαν», όπως μεταδίδει το skynews.

Ισχυρίστηκε δε ότι ήταν «ξεκάθαρο ότι σκοπός της συνάντησης δεν θα ήταν τα σημαντικά θέματα, αλλά να αναθερμανθούν ζητήματα του παρελθόντος».

«Αθετήθηκαν συγκεκριμένες διαβεβαιώσεις» δήλωσε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στις διαρροές που έγιναν τις προηγούμενες ημέρες ότι η ελληνική πλευρά είχε συμφωνήσει να μην τεθεί θέμα επανένωσης των Γλυπτών, ισχυρισμό που η ελληνική κυβέρνηση αρνείται κατηγορηματικά.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κιρ Στράμερ, απάντησε σε υψηλούς τόνους στον πρωθυπουργό, κατηγορώντας τον ότι έχει χάσει τα λογικά του -lost his marbles στα αγγλικά- κάνοντας έναν παραλληλισμό με τη λέξη marbles, που εκτός των άλλων ερμηνειών σημαίνει επίσης και «μάρμαρα» ή εν προκειμένω τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ