ΚΟΣΜΟΣ

Χαμάς για ομήρους: Νεκρό 10 μηνών βρέφος, ο αδελφός του και η μητέρα τους στη Λωρίδα της Γάζας

Χαμάς για ομήρους: Νεκρό 10 μηνών βρέφος, ο αδελφός του και η μητέρα τους στη Λωρίδα της Γάζας
AP Photo/Hatem Ali)

Οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κάσαμ, η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, ανακοίνωσε σήμερα ότι το 10 μηνών μωρό Κφιρ Μπίμπας, ο τετράχρονος αδελφός του Αριέλ και η μητέρα τους Σίρα, σκοτώθηκαν σε ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι ελέγχει τον ισχυρισμό αυτό των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ Κάσαμ.

Το Reuters δεν μπόρεσε αμέσως να επαληθεύσει από ανεξάρτητες πηγές την αναφορά αυτή της αλ Κάσαμ.

Η τύχη της οικογένεια Μπίμπας απασχολεί έντονα τα ισραηλινά ΜΜΕ καθώς ο Κφιρ είναι ο μικρότερος σε ηλικία όμηρος. Επίσης αντιδράσεις έχει προκαλέσει η πληροφορία ότι η οικογένεια μεταφέρθηκε από τη Χαμάς σε άλλη παλαιστινιακή τρομοκρατική ομάδα στη Γάζα.

Στο Χ (πρώην Twitter), ο εκπρόσωπος των IDF στην αραβική γλώσσα Αβιχάι Αντραεέ δήλωσε ότι η οικογένεια κρατείται στη νότια πόλη Χαν Γιουνίς της Γάζας. Δεν ήταν σαφές πότε ακριβώς έγινε η μεταφορά ή ποια παράταξη τους κρατούσε.

Ο Κφιρ απήχθη από το κιμπούτς Νιρ Οζ μαζί με τον 4χρονο αδελφό του Αριέλ και τους γονείς του Γιάρντεν, 34 ετών, και Σίρι, 32 ετών στις 7 Οκτωβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ισραηλινή όμηρος, που είχε ανακοινωθεί ότι έχασε τη ζωή του σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή, απελευθερώθηκε από τη Χαμάς την Παρασκευή (24/11).

Η Χάνα Κατζίρ, 77 ετών, ήταν μεταξύ των 13 ισραηλινών ομήρων που απελευθερώθηκαν την Παρασκευή στο πλαίσιο της προσωρινής εκεχειρίας μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς.

Η παλαιστινιακή οργάνωση Ισλαμική Τζιχάντ είχε δηλώσει ότι η Κατζίρ σκοτώθηκε σε ισραηλινή επίθεση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ