Ισπανία: Διακινητές πέταξαν στη θάλασσα μετανάστες κοντά στο Κάντιθ - Τέσσερις νεκροί
Άλλο ένα επεισόδιο με εγκληματίες διακινητές και θύματα μετανάστες σημειώθηκε στα νερά της Μεσογείου και συγκεκριμένα στις ακτές του ισπανικού νότου.
Τέσσερις μετανάστες που επέβαιναν σε ταχύπλοο ανασύρθηκαν νεκροί από τη θάλασσα, καθώς νωρίτερα οι διακινητές τους πέταξαν στο νερό, λίγα μέτρα από παραλία στο Κάντιθ.
Στο ταχύπλοο επέβαιναν 27 μετανάστες, εκ των οποίων 23 διασώθηκαν.
Βίντεο που μεταδίδουν ισπανικά μέσα ενημέρωσης δείχνουν ένα μαύρο φουσκωτό ταχύπλοο να κινείται κυκλικά, σε μικρή απόσταση από την παραλία και οι διακινητές να ρίχνουν στη θάλασσα μετανάστες. Ορισμένοι πασχίζουν απεγνωσμένα να κρατηθούν στην επιφάνεια. Αυτόπτες μάρτυρες έσπευσαν να βοηθήσουν, καθώς το φουσκωτό απομακρύνθηκε με μεγάλη ταχύτητα.
Άλλοι οκτώ μετανάστες εγκαταλείφθηκαν από διακινητές σε άλλη παραλία, η οποία βρίσκεται νοτιότερα, στην περιοχή Τσικλάνα. Τρεις εξ αυτών διακομίστηκαν σε νοσοκομείο με συμπτώματα υποθερμίας.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ιταλία: Στη Λαμπεντούζα έφθασαν από τη Λιβύη 573 μετανάστες
Σολτς: Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τη συμφωνία Ιταλίας - Αλβανίας για τους μετανάστες
Γαλλία: Δύο μετανάστες πνίγηκαν στη Μάγχη - Σώθηκαν άλλοι 57 ναυαγοί
Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί: 6.500 αναπληρωτές στη Β΄ φάση των προσλήψεων
05:00
Μετρό: Αλλαγές και σήμερα στη Γραμμή 3 λόγω εργασιών - Ποιες ώρες αποσύρονται οι συρμοί
04:00
Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: Εντάσσονται επιπλέον 500.000 εργαζόμενοι από τον Οκτώβριο
03:00
Αλλαγή ώρας: Ποια Κυριακή γυρνούν τα ρολόγια μία ώρα πίσω
02:00