ΚΟΣΜΟΣ

Rolling Stone για θάνατο Κίσινγκερ: «Επιτέλους πέθανε»

Rolling Stone για θάνατο Κίσινγκερ: «Επιτέλους πέθανε»
Jason Lee/Pool Photo via AP

O «μάγος» της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής, Χένρι Κίσινγκερ, ο άνθρωπος που την καθόρισε για πάνω από μισό αιώνα, δείχνοντας εξαιρετικές διαπραγματευτικές ικανότητες, αλλά ενίοτε και με έναν κυνισμό που σόκαρε, θα μείνει στην ιστορία σίγουρα ως μια από τις πιο αμφιλεγόμενες προσωπικότητες στη σύγχρονη διπλωματία.

Το περιοδικό Rolling Stone, στο πρωτοσέλιδό του φέρει τον αιχμηρό τίτλο: «Πέθανε επιτέλους ο Χένρι Κίσινγκερ, ο εγκληματίας πολέμου που αγαπήθηκε από την κυρίαρχη τάξη των ΗΠΑ. Ντροπή στη χώρα που τον τιμά».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, o Kίσινγκερ χαρακτηρίζεται ως «ένας από τους ανθρώπους που ευθύνονται για τις μαζικότερες δολοφονίες στην ιστορία», ενώ μεταξύ 1966 και 1976, υπολογίζεται ότι από τις ενέργειές του δολοφονήθηκαν 3-4 εκατομμύρια άνθρωποι.

Eπιλέον, το περιοδικό μεταξύ άλλων υπογραμμίζει ότι ο Κίσινγκερ ήταν «μια ψύχραιμη ιδιοφυία που επανέφερε το πρεστίζ των ΗΠΑ μετά το Βιετνάμ», εφαρμόζοντας μια πολιτική που εξυμνούσε το «αμερικανικό μεγαλείο», γι΄αυτό και ο αμερικανός Τύπος συνήθως τον αποθέωνε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ