Παραγουάη: Υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με... ανύπαρκτη χώρα
Υψηλόβαθμο στέλεχος της κυβέρνησης της Παραγουάης καθαιρέθηκε από το αξίωμά του επειδή υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας που προέβλεπε τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων με μια χώρα που… δεν υπάρχει.
Ο Αρνάλντο Τσαμόρο, πρώην προσωπάρχης του υπουργείου Γεωργίας, ανακοίνωσε ο ίδιος στους δημοσιογράφους την καθαίρεσή του. Εξήγησε ότι η αιτία ήταν ότι τον Οκτώβριο υπέγραψε μια συμφωνία με εκπροσώπους των «Ηνωμένων Πολιτειών της Καϊλάσα», ενός ανύπαρκτου νησιού βορείως της Νότιας Αμερικής.
«Ήρθαν και εξέφρασαν την επιθυμία να βοηθήσουν την Παραγουάη. Παρουσίασαν πολλά σχέδια, τους ακούσαμε και ιδού» είπε ο Τσαμόρο, παραδεχόμενος ότι τον εξαπάτησαν. Οι δύο «απεσταλμένοι» έγιναν μάλιστα δεκτοί για λίγο από τον υπουργό Κάρλος Χιμένες.
Στο μνημόνιο, που φέρει τη σφραγίδα του υπουργείου, ο Τσαμόρο «συγχαίρει τον εντιμότατο Νιτιανάντα Παραμασίβαμ, τον ηγεμόνα των Ηνωμένων Πολιτειών της Καϊλάσα και εκτιμά τη συμβολή του στον ινδουισμό, την ανθρωπότητα και τη Δημοκρατία της Παραγουάης». Συνιστά «η κυβέρνηση της Παραγουάης να επιδιώξει ενεργά τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Καϊλάσα και στηρίζει την ένταξη τους σε διάφορους διεθνείς οργανισμούς, μεταξύ των οποίων και στα Ηνωμένα Έθνη».
Σύμφωνα με πολλά μέσα ενημέρωσης της Παραγουάης, ο «εντιμότατος ηγεμόνας» της Καϊλάσα είναι στην πραγματικότητα ένας Ινδός, καταζητούμενος στη χώρα του.
Το υπουργείο στην ανακοίνωσή του έκανε λόγο για «διαδικαστικά λάθη» του στελέχους του, τονίζοντας ότι το εν λόγω έγγραφο «δεν μπορεί να θεωρείται επίσημο» γιατί συντάχθηκε «χωρίς έγκριση και χωρίς την απαιτούμενη δικαιοδοσία».
Διαβεβαιώνει επίσης ότι δεν έχει «καμία νομική ή διοικητική υποχρέωση» απέναντι στο ανύπαρκτο κράτος.
Πιερράκης σε ΔΝΤ: Ορατός ο κίνδυνος σοβαρής ενεργειακής κρίσης - Ανάγκη για ευρωπαϊκή σύμπραξη
09:40
Μαρινάκης για Μυλωνάκη: «Να κοιταχτούν στον καθέφτη όσοι διακινούν χυδαία ψέματα - Έχουμε πιάσει πάτο»
09:25
Θεσσαλονίκη: Απατεώνες έκλεψαν από ηλικιωμένη εκατό χιλιάδες ευρώ που είχε κρύψει στον κήπο της
09:25
ΔΟΕ: Η παραγωγή πετρελαίου στη Μέση Ανατολή μπορεί να χρειαστεί δύο χρόνια για να ανακάμψει
09:22