ΚΟΣΜΟΣ

Γάζα: Η Χαμάς απελευθέρωσε άλλους έξι Ισραηλινούς ομήρους - Οκτώ στο σύνολο

Γάζα: Η Χαμάς απελευθέρωσε άλλους έξι Ισραηλινούς ομήρους - Οκτώ στο σύνολο
AP Photo/Leo Correa

Άλλοι έξι Ισραηλινοί που είχαν απαχθεί από τη Χαμάς κατά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου, απελευθερώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης (30/11) και παραδόθηκαν στη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού, ανακοίνωσαν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF).

Ως εκ τούτου, ο αριθμός των απελευθερωθέντων ομήρων ανέρχεται σε οκτώ σήμερα, πέντε γυναίκες και ένας έφηβος, αφού νωρίτερα είχαν αφεθεί ελεύθερες μια 21χρονη και μια 40χρονη.

Ο Μάτζιντ αλ Ανσάρι, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ, διευκρίνισε πως τρεις εκ των έξι ισραηλινών ομήρων που απελευθερώθηκαν έχουν διπλή υπηκοότητα: ένας με μεξικανική, ένας με ουρουγουανική κι ένας με ρωσική. Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter), υπογράμμισε επίσης πως οι δύο Ρωσοϊσραηλινές που απελευθερώθηκαν χθες Τετάρτη θα πρέπει να προσμετρηθούν στον σημερινό απολογισμό.

Η Χαμάς είχε διαμηνύσει την Τετάρτη ότι η απελευθέρωση των δύο Ρωσοϊσραηλινών έγινε ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για «την υποστήριξη του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν στο παλαιστινιακό ζήτημα».

Αναμένεται πλέον η αποφυλάκιση 30 Παλαιστινίων που, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ, είναι επτά γυναίκες και 23 ανήλικοι.

Από την Παρασκευή, κάθε απόγευμα απελευθερώνονται τουλάχιστον 10 ισραηλινοί όμηροι – γυναίκες και παιδιά – σε αντάλλαγμα για την αποφυλάκιση τριπλάσιου αριθμού παλαιστινίων κρατουμένων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ