ΚΟΣΜΟΣ

Λωρίδα της Γάζας: Eικονολήπτης του τουρκικού Anadolu νεκρός από ισραηλινό βομβαρδισμό  

Λωρίδα της Γάζας: Eικονολήπτης του τουρκικού Anadolu νεκρός από ισραηλινό βομβαρδισμό  
AP Photo/Mohammed Zinaty

Το τουρκικό πρακτορείο Ειδήσεων Anadolu μετέδωσε ότι ένας εικονολήπτης  που εργαζόταν ως εξωτερικός συνεργάτης (freelancer), έπεσε νεκρός στη διάρκεια ισραηλινής επιδρομής στη Λωρίδα της Γάζας.

Πρόκειται για τον Μουντασίρ ες Σαβάφ, ο οποίος σύμφωνα με μαρτυρία συγγενή του είχε χάσει σε ισραηλινό βομβαρδισμό τον αδελφό του και άλλους συγγενείς του στην περιοχή αλ Ντουρτζ της νότιας Γάζας.

Προ ημερών το Anadolu είχε μεταδώσει ότι ο Μουντασίρ ες Σαβάφ είχε τραυματιστεί στο πρόσωπο σε ισραηλινό βομβαρδισμό, κατά τον οποίο έχασαν τη ζωή τους μέλη της οικογένειας του, μεταξύ των οποίων και ο πατέρας του, Μουσταφά ες Σαβάφ, γνωστός δημοσιογράφος και πολιτικός αναλυτής στη Γάζα.

Πάνω από 55 δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι σε ΜΜΕ έχουν σκοτωθεί από την έναρξη του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς την 7η Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση της Επιτροπής για την Προστασία των Δημοσιογράφων, που δημοσιεύτηκε στις 21 Νοεμβρίου οι νεκροί ήταν 53: Οι 46 ήταν Παλαιστίνιοι, 4 ήταν Ισραηλινοί και 3 ήταν Λιβανέζοι, σύμφωνα με την οργάνωση για την προάσπιση του Τύπου, η έδρα της οποίας βρίσκεται στη Νέα Υόρκη και η οποία καταγράφει τα θύματα στο Ισραήλ, στη Λωρίδα της Γάζας και στα σύνορα του Λιβάνου.

Η επικαιροποίηση του απολογισμού έγινε μετά τον θάνατο δύο δημοσιογράφων του λιβανέζικου τηλεοπτικού δικτύου Al Mayadeen σε ισραηλινούς βομβαρδισμούς, στον νότιο Λίβανο, κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ, σύμφωνα με τις λιβανέζικες αρχές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ