ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: «Ερντογάν να πάρεις εσύ τους τρομοκράτες της Χαμάς» - Τι απαντά η Άγκυρα

Ισραήλ: «Ερντογάν να πάρεις εσύ τους τρομοκράτες της Χαμάς» - Τι απαντά η Άγκυρα
Παλαιστινιακή ρουκέτα εκτοξεύεται προς το Ισραήλ AP Photo/Ariel Schalit

Νέο φραστικό πόλεμο ανάμεσα στην Τουρκία και το Ισραήλ πυροδότησε ανάρτηση του Ισραηλινού υπουργού Εξωτερικών Έλι Κοέν στο X το βράδυ του Σαββάτου (2/12).

«Η τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς-ISIS δεν θα υπάρχει στη Γάζα την επόμενη μέρα. Το Ισραήλ θα απελευθερώσει τη Γάζα από τη Χαμάς, για χάρη της ασφάλειας του Ισραήλ και για να δημιουργήσει ένα καλύτερο μέλλον για τους κατοίκους της περιοχής» ανέφερε ο Κοέν στην ανάρτησή του.


«Εσείς τουρκική προεδρία είστε ευπρόσδεκτοι να φιλοξενήσετε στη χώρα σας τρομοκράτες της Χαμάς που δεν έχουν εξοντωθεί και φεύγουν από τη Γάζα» πρόσθεσε αιχμηρά ο Ισραηλινός υπουργός.

«Αγνοείτε τον νόμο»

Σχολιάζοντας την ανάρτηση του Ισραηλινού υπουργού Εξωτερικών, ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ Οντζού Κετσελί είπε ότι «όπως δείχνει η ιστορία όσο περισσότερο το Ισραήλ καταπιέζει τους Παλαιστίνιους και καταστρέφει τις βασικές ελευθερίες τους, τόσο περισσότερη αντίσταση θα αντιμετωπίσει, καθώς πολλοί περισσότεροι Παλαιστίνιοι θα συνεχίσουν να επιδιώκουν την πραγματοποίηση των συλλογικών τους στόχων και ατομικά δικαιώματα».


«Στον πυρήνα του τρέχοντος προβλήματος βρίσκεται η ισραηλινή κατοχή, καθώς και η επεκτατική του νοοτροπία και οι κατασταλτικές ενέργειες που αγνοούν εντελώς τον νόμο, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις παγκόσμιες αρχές», είπε ο Κετσελί.

Η χρήση «ωμής βίας εναντίον ενός ολόκληρου άμαχου πληθυσμού από μια δύναμη κατοχής δεν μπορεί να νομιμοποιηθεί ως αυτοάμυνα», απάντησε ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Η αντιπαράθεση ήρθε ενώ είναι καθημερινά τα πυρά που εξαπολύει κατά του Ισραήλ ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγορώντας το για εγκλήματα πολέμου και κατά της ανθρωπότητας ενώ σε κάθε ευκαιρία δηλώνει ότι είναι στο πλευρό των κατοίκων της Γάζας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ