ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Συγκλονισμένος ο Σολτς από το έγκλημα σε βάρος 23χρονου Γερμανού τουρίστα στο Παρίσι

Γερμανία: Συγκλονισμένος ο Σολτς από το έγκλημα σε βάρος 23χρονου Γερμανού τουρίστα στο Παρίσι
Συγκλονισμένος δηλώνει ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς από την δολοφονία του 23χρονου τουρίστα στο Παρίσι Eurokinissi

Συγκλονισμένος δηλώνει ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς, από την δολοφονία Γερμανού τουρίστα, το απόγευμα του Σαββάτου στο Παρίσι, από Γάλλο φανατικό ισλαμιστή, με σοβαρό ψυχιατρικό πρόβλημα.

«Είμαι συγκλονισμένος από την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι που στοίχισε τη ζωή σε έναν Γερμανό και προκάλεσε τον τραυματισμό πολλών ανθρώπων», έγραψε ο Σολτς στο κοινωνικό δίκτυο X και συνέχισε:

«Οι σκέψεις μας είναι με τους τραυματίες, τις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων. Αυτό υπογραμμίζει για άλλη μια φορά γιατί πρέπει να πολεμήσουμε ενάντια στο μίσος και τον τρόμο».

Λίγες ώρες νωρίτερα η υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέιζερ είχε κάνει λόγο για «ένα αποτρόπαιο έγκλημα» κατά τη διάρκεια συνέντευξης στον όμιλο μέσων ενημέρωσης Funke.

Το απόγευμα του Σαββάτου της 2ας Δεκεμβρίου, ένας 26χρονος Γάλλος, ιρανικής καταγωγής, μαχαίρωσε έναν 23χρονο τουρίστα, γερμανικής και φιλιππινέζικης υπηκοότητας, πριν τραυματίσει ελαφρά με σφυρί δύο άνδρες.

Γνωστός για τον ριζοσπαστικό ισλαμισμό και τις ψυχιατρικές διαταραχές, ο δράστης φώναξε «Αλλάχου Ακμπαρ» τη στιγμή της επίθεσης, σύμφωνα με αστυνομική πηγή. Συνελήφθη λίγο μετά το περιστατικό και τέθηκε υπό κράτηση.

«Αυτή η βάναυση πράξη βίας καταδεικνύει πόσο οξεία και σοβαρή είναι η απειλή της ισλαμιστικής τρομοκρατίας», είπε η Φέιζερ.

«Η Γερμανία πολεμά πλάι-πλάι με τη Γαλλία κατά της ισλαμιστικής τρομοκρατίας. Οι υπηρεσίες ασφαλείας μας συνεργάζονται στενά», διαβεβαίωσε.

«Ο πόλεμος στη Γάζα μετά την τρομοκρατική ενέργεια της Χαμάς επιδεινώνει την απειλή. Βλέπουμε όλο και περισσότερες εκκλήσεις για επιθέσεις στο φάσμα των τζιχαντιστών», πρόσθεσε η υπουργός, εκφράζοντας φόβους για "τον κίνδυνο μεγαλύτερης (...) ριζοσπαστικοποίησης των δραστών ισλαμιστικής βίας».

Οι Γερμανικές αρχές έχουν εκφράσει τον φόβο τους για εισαγωγή της σύγκρουσης στη χώρα τους από την έναρξη του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, που προκλήθηκε από την αιματηρή επίθεση του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος στις 7 Οκτωβρίου στο ισραηλινό έδαφος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ