ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ανάπηρος από τη μέση και κάτω παλαιστινιακής καταγωγής φοιτητής που πυροβολήθηκε

ΗΠΑ: Ανάπηρος από τη μέση και κάτω παλαιστινιακής καταγωγής φοιτητής που πυροβολήθηκε
Οι τρεις παλαιστινιακής καταγωγής φοιτητές που δέχθηκαν επίθεση Rich Price via AP, File

Ένας από τους τρεις φοιτητές παλαιστινιακής καταγωγής που δέχτηκαν πυροβολισμούς στο Βερμόντ των ΗΠΑ τον περασμένο μήνα έμεινε ανάπηρος από τη μέση και κάτω καθώς μια σφαίρα σφηνώθηκε στη σπονδυλική του στήλη, είπε η οικογένειά του.

Ο Χισάμ Αουαρτάνι, ένας 20χρονος φοιτητής στο πανεπιστήμιο Brown, ο οποίος μεγάλωσε στην κατεχόμενη από το Ισραήλ Δυτική Όχθη περπατούσε μαζί με δύο φίλους του κοντά στην πανεπιστημιούπολη στο Μπέρλινγκτον, στις 25 Νοεμβρίου, όταν σύμφωνα με την αστυνομία ο 48χρονος Τζέισον Ίτον τους πυροβόλησε με περίστροφο. Ο Ίτον δήλωσε αθώος.

Ο Tαχσίν Αλαχμάντ, ο οποίος φοιτά στο Haverford College στην Πενσυλβάνια, και ο Kονάν Αμπνταλχαμίντ, ο οποίος φοιτά στο Trinity College στο Κονέκτικατ, αναμένεται να αναρρώσουν πλήρως.

Αλλά ο Αουαρτάνι - την γιαγιά του οποίου οι τρεις 20χρονοι επισκέφθηκαν κατά τη διάρκεια της αργίας την Ημέρα των Ευχαριστιών - έλαβε πολύ χειρότερη πρόγνωση, σύμφωνα με δήλωση που έγραψε η οικογένειά του για τον έρανο που κάνει προκειμένου να καλύψει τα ιατρικά του έξοδα.

«Έχει επιδείξει αξιοσημείωτο θάρρος, ανθεκτικότητα και σθένος - ακόμη και αίσθηση του χιούμορ - ακόμα και όταν η πραγματικότητα της παράλυσής του έρχεται», έγραψε η οικογένειά του στη σελίδα της στο GoFundMe, η οποία είχε συγκεντρώσει πάνω από 200.000 δολάρια.

Ο Aουαρτάνι, ο οποίος είναι Παλαιστίνιος-Ιρλανδός-Αμερικανός, σύμφωνα με τον έρανο, ελπίζει να ξεκινήσει το επόμενο εξάμηνο του πανεπιστημίου παρά την παράλυσή του, ανέφερε το σημείωμα της οικογένειας.

Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν εν μέσω έξαρσης αντιισλαμικών, αντιαραβικών και αντισημιτικών επεισοδίων και απειλών που αναφέρθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες από τότε που ξέσπασε ο πόλεμος μεταξύ του Ισραήλ και της παλαιστινιακής μαχητικής ομάδας Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Ο Ίτον έχει κατηγορηθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας και κρατείται χωρίς εγγύηση, ενώ οι αρχές ερευνούν εάν η επίθεση στο Βερμόντ ήταν έγκλημα μίσους.

Οι μαθητές φορούσαν ασπρόμαυρα παλαιστινιακά μαντήλια κεφίγια και συνομιλούσαν σε συνδυασμό αγγλικών και αραβικών όταν ο ένοπλος τους αντιμετώπισε, σύμφωνα με δικόγραφα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ