ΚΟΣΜΟΣ

Στόλτενμπεργκ: Μακροπρόθεσμη και ακλόνητη η υποστήριξη του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία

Στόλτενμπεργκ: Μακροπρόθεσμη και ακλόνητη η υποστήριξη του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία
AP

Την ακλόνητη και μακροπρόθεσμη υποστήριξη των χωρών του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, επανέλαβε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ στον  Ουκρανό υπουργό άμυνας, Ρουστέμ Ουμέροφ.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης του Γ.Γ. του ΝΑΤΟ και του Ουκρανού υπουργού Άμυνας τέθηκαν επί τάπητος οι τελευταίες εξελίξεις στο πεδίο των μαχών καθώς και οι άμεσες στρατιωτικές ανάγκες της Ουκρανίας.

«Με τον χειμώνα να αναμένεται να περιπλέξει τις μάχες, ο κ. Στόλτενμπεργκ τόνισε ότι οι Σύμμαχοι έχουν δεσμευτεί να ενισχύσουν την πολιτική και πρακτική υποστήριξη προς την Ουκρανία καθώς αμύνεται ενάντια στη ρωσική εισβολή», αναφέρει ανακοίνωση του ΝΑΤΟ.

Παράλληλα ο κ. Στόλντενμπεργκ τόνισε ότι το ΝΑΤΟ θα παράσχει μακροπρόθεσμη υποστήριξη στην Ουκρανία για να καταστήσει τις δυνάμεις της Ουκρανίας πλήρως διαλειτουργικές εντός του ΝΑΤΟ και να τις φέρει ακόμη πιο κοντά στη Συμμαχία.

Στην ίδια συνάντηση συζητήθηκε και η πορεία της Ουκρανίας προς την ένταξη στο ΝΑΤΟ και οι μεταρρυθμιστικές προσπάθειές της.

Ο Γενικός Γραμματέας επανέλαβε ότι η Ουκρανία θα γίνει μέλος του ΝΑΤΟ όταν συμφωνήσουν όλοι οι Σύμμαχοι και όταν εκπληρωθούν οι προϋποθέσεις.

Η σημερινή συνάντηση Στόλτενμπεργκ-Ουμέροφ ακολουθούν τη συνεδρίαση του Συμβουλίου ΝΑΤΟ-Ουκρανίας σε επίπεδο Υπουργών Εξωτερικών που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη.

Ο κ. Στόλτενμπεργκ είχε προηγουμένως συναντηθεί με τον υπουργό Ουμέροβ στο Κίεβο τον Σεπτέμβριο και κατά τη συνάντηση των Υπουργών ‘Αμυνας του ΝΑΤΟ τον Οκτώβριο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ