ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ακύρωση βίζας Ισραηλινών και Παλαιστινίων που εμπλέκονται σε βίαια επεισόδια στη Δυτική Όχθη

ΗΠΑ: Ακύρωση βίζας Ισραηλινών και Παλαιστινίων που εμπλέκονται σε βίαια επεισόδια στη Δυτική Όχθη
Ερείπια μετά την επίθεση του ισραηλινού στρατού στη Δυτική Όχθη AP Photo/Majdi Mohammed

Την ακύρωση βίζας και των μελλοντικών αιτήσεων «Ισραηλινών εποίκων» και «Παλαιστινίων εξτρεμιστών» που έχουν εμπλακεί σε βίαια επεισόδια στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ.

Ειδικότερα, o εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάθιου Μίλερ ενημέρωσε πως θα ισχύσει νέα πολιτική για την έκδοση βίζας, λέγοντας ότι υπήρξε μια «ανησυχητική αύξηση των βίαιων πράξεων» εναντίον αμάχων στη Δυτική Όχθη από τις 7 Οκτωβρίου.

Ο Μίλερ, σύμφωνα με το BBC , σημείωσε πως η ισραηλινή κυβέρνηση χρειάζεται «να κάνει περισσότερα για να σταματήσει τη βία εποίκων».

Συμπλήρωσε δε, πως δεν υπήρξε «επαρκής δράση» από το Ισραήλ για να καταστήσει τους Ισραηλινούς εποίκους «υπόλογους» των βίαιων πράξεών τους.

Μίλησε επίσης για «παλαιστίνιους εξτρεμιστές μαχητές» που στόχευαν Ισραηλινούς αμάχους.

Η νέα πολιτική ξεκινά από σήμερα, Τρίτη (5/12), με τον Μίλερ αν επισημαίνει πως θα μπορούσε να επηρεάσει δεκάδες άτομα και το σενάριο να ανακληθούν οι οι βίζες ακόμη και μελών των οικογενειών τους να είναι πολύ πιθανό.

Στόχος να περιθωριοποιηθούν όσοι «συμβάλλουν στην υπονόμευση της ειρήνης, της ασφάλειας ή της σταθερότητας» στη Δυτική Όχθη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ