ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Ρώσοι φαρσέρ ξεγέλασαν και τον Χάμπεκ σε τηλεφώνημα στο υπουργείο Οικονομικών

Γερμανία: Ρώσοι φαρσέρ ξεγέλασαν και τον Χάμπεκ σε τηλεφώνημα στο υπουργείο Οικονομικών
AP

Δεν είναι ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος, είναι όμως... το νεότερο θύμα των δύο γνωστών Ρώσων φαρσέρ. Ο λόγος για τον Γερμανό υπουργό Οικονομίας και Κλιματικής Δράσης Ρόμπερτ Χάμπεκ, ο οποίος ξεγελάστηκε σε μια τηλεφωνική κλήση που έλαβε την Τρίτη (5/12) στο γραφείο του. 

Όπως έγραψε και η handelsblatt, το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομικών επιβεβαίωσε πως δέχτηκε μια τηλεφωνική κλήση από τους δύο Ρώσους κωμικούς, παρέχοντας κάποιες «μυστικές πληροφορίες».

Συγκεκριμένα, οι Ρώσοι «τρολ» που παρέσυραν τον ομοσπονδιακό υπουργό Οικονομικών Ρόμπερτ Χάμπεκ (Πράσινοι) σε ένα παραπλανητικό τηλεφώνημα για να ακολουθήσει η... fake συνομιλία.

Σύμφωνα με το υπουργείο, οι Ρώσοι υποδήθηκαν τους εκπρόσωπους της Αφρικανικής Ένωσης και οι Γερμανοί λένε πως η συνομιλία διακόπηκε πολλές φορές λόγω τεχνικών προβλημάτων στη γραμμή, με αποτέλεσμα ο Χάμπεκ να «γλιτώσει» από τα χειρότερα.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου, υπήρξε μια τετράλεπτη ηχογράφηση αργότερα δημοσιεύτηκε στο Telegram και εκεί ο Χάμπεκ μεταξύ άλλων να εξηγεί ότι η Ουκρανία πρέπει να βοηθηθεί να εξάγει τα σιτηρά της παρά τις ρωσικές επιθέσεις.

Η ηχογράφηση δημοσιεύτηκε στο κανάλι του διδύμου Vowan και Lexus, γνωστοί για τις φάρσες σε ξένους πολιτικούς και άλλες διάσημες προσωπικότητες. Η πρώην καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο πρώην υπουργός Άμυνας της Βρετανίας Μπεν Γουάλας ήταν μεταξύ των θυμάτων των φιλοκρεμλινικών Ρώσων κωμικοί.

Οι Vovan και Lexus έχουν αποκλειστεί από το YouTube και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στη ρωσική πλατφόρμα βίντεο Rutube για να δημοσιεύουν τα βίντεο με τις φάρσες τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ