ΚΟΣΜΟΣ

Λας Βέγκας: Πυροβολισμοί με πολλά θύματα στο πανεπιστήμιο της Νεβάδα - Νεκρός ο δράστης

Λας Βέγκας: Πυροβολισμοί με πολλά θύματα στο πανεπιστήμιο της Νεβάδα  - Νεκρός ο δράστης
AP Photo/Matt Rourke

Πυροβολισμούς ανέφεραν τοπικά μέσα στο Πανεπιστήμιο της Νεβάδα στο Λας Βέγκας. Ο δράστης σύμφωνα με την αστυνομία είναι νεκρός.

Οι αρχές του Πανεπιστημίου εξέδωσαν ανακοίνωση, προειδοποιώντας τους φοιτητές και το προσωπικό για αναφορές πυροβολισμών, λέγοντάς τους να απομακρυνθούν σε ασφαλή περιοχή.

Φοιτητές του Πανεπιστημίου της Νεβάδα περιέγραψαν τη κατάσταση που επικρατούσε στο Πανεπιστήμιο. «Ανακαλύψαμε ότι οι αστυνομικοί βρίσκονταν στο χώρο και απλώς μείναμε στις θέσεις μας μέχρι να μας δώσουν εντολή να εκκενώσουμε το πανεπιστήμιο. Μας είπαν ότι μπορούμε να φύγουμε περίπου 30 λεπτά αργότερα», είπε μια φοιτήτρια.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι πυροβολισμοί ακούστηκαν από τη σχολή επιχειρήσεων που βρίσκεται απέναντι από το χώρο του φοιτητικού συλλόγου.

«Είχαν όπλα, όλοι βγήκαμε έξω από το κτίριο με τα χέρια ψηλά», είπε άλλος φοιτητής. «Μας έδωσαν εντολή να εκκενώσουμε το χώρο. Περπατήσαμε και είδαμε ένα σπασμένο από πυροβολισμό παράθυρο του κτηρίου».

Οι φοιτητές είπαν ότι μπορούσαν να ακούσουν τους πυροβολισμούς από το σημείο που βρίσκονταν στο φοιτητικό σύλλογο.

«Περίπου 200 παιδιά είμασταν όλα σε έναν χώρο», είπε μια φοιτήτρια, αναφερόμενη στους σπουδαστές που στεγάζονται στο κτίριο. «Πολλοί άνθρωποι πανικοβλήθηκαν».

Η αστυνομία λέει ότι υπάρχουν πολλά θύματα ενώ η δήμαρχος του Λας Βέγκας Καρολιν Γκούντμαν χαρακτήρισε το περιστατικό «τραγικό και σπαρακτικό».

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι παρακολουθεί την κατάσταση στη Νεβάδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ