ΚΟΣΜΟΣ

Παραδίδονται στρατιωτικοί που μετείχαν στο πραξικόπημα

Παραδίδονται στρατιωτικοί που μετείχαν στο πραξικόπημα
REUTERS/Stringer

Τουλάχιστον 754 στρατιωτικοί που συμμετείχαν στη απόπειρα πραξικοπήματος παρέδωσαν τα όπλα τους και συνελήφθησαν από την αστυνομία σε μια από τις γέφυρες του Βοσπόρου.

Όπως μεταδίδει το CNN Turk οι στρατιώτες και οι χαμηλόβαθμοι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί εγκατέλειψαν τα άρματα μάχης και με τα χέρια ψηλά έφτασαν στους αστυνομικούς.

Κάτι ανάλογο είχε γίνει και λίγο μετά τις 5:00 τα ξημερώματα στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης όταν στρατιώτες μετά από σύντομη ανταλλαγή πυροβολισμών παραδόθηκαν στους αστυνομικούς, που είχαν ταμπουρωθεί απέναντί τους.

Νωρίτερα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν ότι ένα αεροσκάφος έριξε μια βόμβα κοντά στο προεδρικό μέγαρο και ότι αμέσως μετά άρχισε να υψώνεται μια στήλη καπνού στη συνοικία Μπέστεπε, προάστιο της τουρκικής πρωτεύουσας όπου βρίσκεται το προεδρικό μέγαρο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος βρισκόταν στην Κωνσταντινούπολη τη στιγμή της επίθεσης.

Σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης της Τουρκίας σε όλη τη χώρα έχουν συλληφθεί 336 άτομα.

Πολίτες, υποστηρικτές του Ταγίπ Ερντογάν, μπήκαν μέσα στο στούνιο του CNN Turk και απομάκρυναν με τη βία τους στρατιώτες οι οποίοι με την απειλή όπλων ζητούσαν από τους δημοσιογράφους να σταματήσουν την εκπομπή και να εγκαταλείψουν το πλατό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ