Σαουδική Αραβία: Συντριβή μαχητικού αεροσκάφους, νεκροί οι δύο επιβαίνοντες
Σαουδαραβικό μαχητικό αεροσκάφος συνετρίβη σήμερα Πέμπτη (7/12) κατά τη διάρκεια άσκησης στο ανατολικό τμήμα του βασιλείου, παρασύροντας στον θάνατο τα δύο μέλη του πληρώματος, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας στο Ριάντ.
Πρόκειται για ένα F-15SA που συνετρίβη «ενώ εκτελούσε εκπαιδευτική αποστολή ρουτίνας στην αεροπορική βάση του Νταχράν», αναφέρει ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας Τούρκι αλ Μάλικι σε δήλωση που μεταδόθηκε από το Σαουδαραβικό Πρακτορείο Ειδήσεων (SPA). Διατάχθηκε έρευνα για να εξακριβωθούν τα αίτια της συντριβής που στοίχισε τη ζωή στα δύο μέλη του πληρώματος, συμπλήρωσε.
Πριν από πέντε μήνες, μαχητικό αεροσκάφος του ίδιου τύπου είχε συντριβεί κοντά σε βάση στα σύνορα με την Υεμένη, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι δύο πιλότοι. Εδώ και οκτώ χρόνια, η Σαουδική Αραβία ηγείται στρατιωτικής συμμαχίας που υποστηρίζει τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Υεμένης απέναντι στους αντάρτες Χούθι.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Το δικό τους μαχητικό θα κατασκευάσουν Ιαπωνία, Βρετανία και Ιταλία
Αυστρία: Τέσσερις νεκροί από πτώση μονοκινητήριου αεροσκάφους
Τέλη Κυκλοφορίας 2026: 10 + 1 ερωτήσεις και απαντήσεις για την καταβολή
02:00
e-ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ο χάρτης των πληρωμών από σήμερα έως τις 2 Ιανουαρίου
01:00
Οι αμοιβές για Πρωτοχρονιά και Θεοφάνεια: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι εργαζόμενοι
00:30
ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΔΑΦΙΚΟ: Τραμπ – Ζελένσκι: «Πιο κοντά από ποτέ σε συμφωνία Ρωσίας–Ουκρανίας» - Τι συζητήθηκε στο Μαρ-α-Λάνγκο
00:24