ΚΟΣΜΟΣ

Πραξικόπημα στην Τουρκία: Διαβουλεύσεις του Αναστασιάδη με ευρωπαίους ηγέτες

Πραξικόπημα στην Τουρκία: Διαβουλεύσεις του Αναστασιάδη με ευρωπαίους ηγέτες
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος βρίσκεται στην Μογγολία για την σύνοδο Ασίας-Ευρώπης, είχε διαβουλεύσεις με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, την ύπατη Εκπρόσωπο, Φεντερίκα Μογκερίνι και αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ «για κοινή αντίδραση στα τεκταινόμενα στην Τουρκία».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης , δήλωσε στο ΡΙΚ από την Μογγολία, ότι η Λευκωσία παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και για το σκοπό αυτό συσκέπτεται επιτελείο του Υπουργείου Εξωτερικών. Επίσης, είπε ότι ο Κύπριος Πρόεδρος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διαβεβαίωσε ότι λήφθηκαν από την πρώτη στιγμή «τα αναγκαία μέτρα και δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας».

Ο κύριος Χριστοδουλίδης υπογράμμισε επίσης ότι ο κ. Αναστασιάδης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Διαβεβαίωσε παράλληλα ότι λήφθηκαν από την πρώτη στιγμή τα όποια μέτρα έπρεπε να ληφθούν και δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ