ΚΟΣΜΟΣ

Πραξικόπημα στην Τουρκία: Ηρεμία στα ελληνοτουρκικά σύνορα του Έβρου

Πραξικόπημα στην Τουρκία: Ηρεμία στα ελληνοτουρκικά σύνορα του Έβρου
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Ηρεμία επικρατεί στα ελληνοτουρκικά χερσαία σύνορα του Έβρου μετά την απόπειρα πραξικοπήματος που σημειώθηκε στην Τουρκία.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ οι αστυνομικές Αρχές των δύο τελωνείων, Κήπων και Καστανέων, η είσοδος προς τη γείτονα χώρα παραμένει ανοικτή, δεν ισχύει όμως το ίδιο και για την έξοδο προς την Ελλάδα.

Η κίνηση των διερχομένων προς την Τουρκία χαρακτηρίζεται μειωμένη έως ανύπαρκτη, δεδομένου του μεγάλου αριθμού Ελλήνων και Τούρκων που καθημερινά διέρχονται των συνόρων.

Ένας σημαντικός αριθμός από τους περιορισμένους ταξιδιώτες που προσήλθαν από τα ξημερώματα στους δύο τελωνειακούς σταθμούς, μετά την ενημέρωσή τους από τις αστυνομικές Αρχές για τη μέχρι στιγμής απαγόρευση της εξόδου από την Τουρκία, δεν εισέρχονται στη γείτονα.

Επιπλέον, ένας μικρός αριθμός κυρίως επιχειρηματιών και Τούρκων κατοίκων του εξωτερικού που επιστρέφουν στην πατρίδα για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, επιλέγουν να συνεχίσουν τη διαδρομή τους ευελπιστώντας ότι σύντομα θα αρθεί η απαγόρευση της εξόδου.

Επισημαίνεται ότι οι αστυνομικές Αρχές αναμένουν αυξημένη κίνηση μετά την άρση της απαγόρευσης εξόδου από την Τουρκία, ενδεχομένως και κατά τη διάρκεια της ημέρας, εκτιμώντας ότι ικανός αριθμός επισκεπτών που «εγκλωβίστηκαν» εκεί εξαιτίας των αιφνιδιαστικών εξελίξεων, επιθυμούν να εξέλθουν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ