Κίεβο: Στους 59,7 εκατ. τόνους φτάνει φέτος η συγκομιδή σιτηρών - Απόδοση ρεκόρ
Το υπουργείο Γεωργίας της Ουκρανίας βελτίωσε την Παρασκευή (8/1) την πρόβλεψή του για τη συγκομιδή σιτηρών το 2023, ανακοινώνοντας ότι θα φθάσει τους 59,7 εκατομμύρια μετρικούς τόνους, και πως η χώρα πέτυχε ρεκόρ.
Η συνολική συγκομιδή σιτηρών και ελαιούχων σπόρων αναμένεται να φθάσει τους 81,3 εκατομμύρια τόνους, ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του, σε σύγκριση με την πρόβλεψη του Οκτωβρίου για 79,1 εκατομμύρια τόνους.
Το υπουργείο ανακοίνωσε ότι απόδοση σιτηρών αυξήθηκε στα 547 κιλά ανά στρέμμα το 2023, ξεπερνώντας τα 536 κιλά ανά στρέμμα που ήταν το 2021.
Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις η συγκομιδή σίτου αναμένεται να φθάσει τους 22,2 εκατομμύρια τόνους, του κριθαριού τους 5,8 εκατομμύρια τόνους και του αραβοσίτου τους 30,1 εκατομμύρια τόνους.
Το 2023 η πρόβλεψη για τη συγκομιδή ηλίανθου φαίνεται να παραμένει στους 13 εκατομμύρια τόνους και για την σόγια στους 4,6 εκατομμύρια τόνους. Η συγκομιδή της ελαιοκράμβης (ανθοφόρο μέλος της οικογένειας Κραμβοειδών -οικογένεια λάχανου- που καλλιεργείται κυρίως για τους πλούσιους σε λάδι σπόρους του) έχει ολοκληρωθεί και θα υπερβεί τους 4 εκατομμύρια τόνους.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ζελένσκι: Ζητά περισσότερα μέσα αντιαεροπορικής άμυνας να προστατεύσει τις εξαγωγές σιτηρών
Ουκρανία: Ζημιές σε εμπορικό πλοίο φορτωμένο με σιτηρά - Σενάριο θαλάσσιας νάρκης
ΟΗΕ - Ρωσία: Διαβουλεύσεις για την «απρόσκοπτη πρόσβαση» σε σιτηρά και λιπάσματα
Ουκρανία: 300.000 τόνους σιτηρών, έξι πλοία και 150 υποδομές έχουν χτυπήσει από τον Ιούλιο οι Ρώσοι
Ουκρανία: Απέπλευσε με σιτηρά δεύτερο φορτηγό πλοίο από λιμάνι στη Μαύρη Θάλασσα
SPONSORED
Αραβικά ΜΜΕ: Το Ιράν θέλει μεταφορά του ουράνιου στη Ρωσία - Οι όροι του στις ΗΠΑ
18:28
Τραμπ κατά ΜΜΕ: Ακόμα κι αν το Ιράν υψώσει λευκή σημαία θα γράφουν ότι νίκησε τις ΗΠΑ
18:19
Κρυμμένη κοκαΐνη σε φορτίο με ρούχα της εταιρείας της Κιμ Καρντάσιαν - Μία καταδίκη
18:10
Η απάντηση του ΥΠΟΙΚ στον Ανδρουλάκη για ιδιωτικό χρέος : «Χρεοκοπημένες συνταγές»
17:59