Αίγυπτος: Επικοινωνία Πούτιν με τον Αιγύπτιο πρόεδρο Σίσι ενόψει των αυριανών εκλογών
Τηλεφωνική επικοινωνία είχε σήμερα, Σάββατο (9/12), παραμονή της διεξαγωγής των αυριανών εκλογών στην Αίγυπτο, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συνομίλησε σήμερα τηλεφωνικά με τον Αιγύπτιο πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.
Η Αίγυπτος πάει σε προεδρικές εκλογές τις προσεχείς μέρες, με τον νυν πρόεδρο αλ-Σίσι να διεκδικεί μια τρίτη θητεία στην προεδρία και να παραμένει αδιαφιλονίκητο φαβορί, παρά την κοινωνική δυσαρέσκεια με φόντο τα προβλήματα στην οικονομία της χώρας.
Από αύριο, Κυριακή μέχρι και την Τρίτη (10 – 12/ 12, οι Αιγύπτιοι καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα σε τέσσερις προεδρικούς υποψηφίους: τον 69χρονο Αμπντέλ Φάταχ αλ-Σίσι ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία από το 2013, και τρεις άλλους – σχεδόν άγνωστους στον πολύ κόσμο – υποψηφίους: τον Φαρίντ Ζαχράν, τον Χάζεμ Ομάρ, τον Α. Σ. Γιαμαμά.
Τα τελικά αποτελέσματα πρόκειται να ανακοινωθούν στις 18 Δεκεμβρίου.
Υπενθυμίζεται ότι στις προηγούμενες προεδρικές εκλογικές αναμετρήσεις του 2014 και του 2018, ο Σίσι είχε επικρατήσει με ποσοστό περίπου 97%.
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος ανακοίνωσε χθες, Παρασκευή (8/12) ότι θα διεκδικήσει μία νέα προεδρική εκλογή τον Μάρτιο, συναντήθηκε την περασμένη εβδομάδα με τους ηγέτες του Ιράν, της Σαουδικής Αραβίας, αλλά και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ).
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Επίσκεψη Πούτιν σε Σαουδική Αραβία και ΗΑΕ: Κυριάρχησαν συνεργασία με τον ΟΠΕΚ+ και Μέση Ανατολή
Υποψήφιος και χωρίς αντίπαλο ο Πούτιν στις προεδρικές εκλογές του Μαρτίου
Έκλειψη Ηλίου: Το doodle της Google με το «μισοφέγγαρο» - Live μετάδοση από τη NASA
13:28
Εξήντα προσλήψεις με συμβάσεις εργασίας έως οκτώ μήνες στον ΕΛΓΑ - Πώς θα κάνετε αίτηση
13:21
Λέκκας για φονικό σεισμό στην Κολομβία: «Μπορεί να έχουμε και 1.000 νεκρούς»
13:16
Φωτιά στην περιοχή Ίμερος στη Ροδόπη - Εκκενώνονται Αμπελάκια και Προφήτης Ηλίας
13:08