COP28: «Καταγράφουμε πρόοδο, αλλά όχι αρκετά γρήγορα» δηλώνει ο σουλτάνος Αλ Τζαμπέρ
Ο σουλτάνος Αλ Τζαμπέρ, πρόεδρος της COP28 που διεξάγεται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, έκανε λόγο το βράδυ Σαββάτου για «θετικές εξελίξεις» στις διαπραγματεύσεις στο Ντουμπάι, στην 28η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή, αλλά προειδοποίησε τις χώρες ότι «τα χρονικά περιθώρια λιγοστεύουν» για να γεφυρωθούν οι διαφορές.
«Καταγράφουμε πρόοδο, αλλά όχι αρκετά γρήγορα και όχι αρκετά ικανοποιητικά», δήλωσε κατά τη διάρκεια μιας συνόδου ολομέλειας ενώπιον όλων των εκπροσώπων χωρών, επαναλαμβάνοντας ότι σκόπευε να τηρήσει το χρονοδιάγραμμα για το κλείσιμο των εργασιών της COP28 την Τρίτη.

«Τώρα είναι η ώρα να παραμερίσουμε προσωπικά συμφέροντα για το καλό του γενικού συμφέροντος», είπε ο Αλ Τζαμπέρ, υιοθετώντας έναν πιο αυστηρό τόνο από χθες Παρασκευή. «Πρέπει να δουλέψουμε. Ήρθε η ώρα για αποφάσεις. Σας παρακαλώ, μην διστάζετε».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Το 2023 θα είναι «η πιο θερμή» χρονιά στην ιστορία σύμφωνα με Ευρωπαίους επιστήμονες
COP28: Δύσκολος «γρίφος» η συμφωνία για τα ορυκτά καύσιμα
COP28: Οι κίνδυνοι για την υγεία από την κλιματική αλλαγή -Τι ζήτησαν γιατροί και ακτιβιστές
SPONSORED
Γεραπετρίτης στο συνέδριο της ΝΔ: «Η Ελλάδα δείχνει την δύναμή της παντού»
18:00
Κοινή στρατιωτική επιχειρηση Αμερικανικών και Νιγηριανών δυνάμεων κατά του ISIS ανακοίνωσε ο Τραμπ
17:57
Νέο σαφάρι ελέγχων από την ΑΑΔΕ - «Στριμώχνει» καταλύματα, εστίαση και οδηγούς
17:53
Ο πρόεδρος της Λετονίας πρότεινε βουλευτή της αντιπολίτευσης για επικεφαλής της επόμενης κυβέρνησης
17:44