ΠΟΥ: Κίνδυνος για την εξάπλωση θανατηφόρων επιδημικών ασθενειών από τη Γάζα
Οι επιπτώσεις του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς στον τομέα των υπηρεσιών υγείας στη Γάζα είναι «καταστροφικές», επανέλαβε για μία ακόμη φορά ο Γενικός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).
Σε έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΠΟΥ ο Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους εξήγησε πως οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, είναι ιδανικές για την εξάπλωση θανατηφόρων επιδημικών ασθενειών.
«Είναι προφανές να πούμε ότι οι επιπτώσεις του πολέμου στην υγεία είναι καταστροφικές», δήλωσε ο ίδιος αξιωματούχος απευθυνόμενος στο 34μελές Δ.Σ.
«Οι ανάγκες υγειονομικής περίθαλψης έχουν αυξηθεί δραματικά και η ικανότητα του συστήματος υγειονομικών υπηρεσιών έχει μειωθεί στο 1/3 της ικανότητας προσφοράς υγειονομικών υπηρεσιών που υπήρχε πριν από τον πόλεμο», τόνισε ο Τέντρος Αντάνομ.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΠΟΥ: «Τα νοσοκομεία δεν είναι πεδία μάχης» δηλώνει ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους
Πέντε πρόωρα βρέφη και επτά ασθενείς πέθαναν στο νοσοκομείο Αλ Σίφα λόγω έλλειψης ρεύματος
Προσωπική έκκληση Γκεμπρεγέσους για τη Γάζα: «Ως παιδί παγιδεύτηκα στην σκιά του πολέμου»
Ηράκλειο: Συνελήφθησαν δύο άτομα για κλοπές σε φαρμακείο και σε κατάστημα ενδυμάτων
23:36
Ο Τραμπ άσκησε τα πρώτα βέτο της δεύτερης προεδρικής θητείας του
23:26
To 2025 ο ρωσικός στρατός εκτόξευσε κατά της Ουκρανίας 60.000 βόμβες και 100.000 drones
23:16
Εμβληματικός πίνακας του Πικάσο αξίας ενός εκατ. ευρώ πωλείται για... 100 ευρώ, για καλό σκοπό
23:00