Ιταλία: Σύλληψη 28 ακτιβιστών που έβαψαν πράσινη την λιμνοθάλασσα της Βενετίας
Οι 28 ακτιβιστές που «έβαψαν πράσινη» την λιμνοθάλασσα της Βενετίας το Σάββατο, κατηγορούνται για σειρά αδικημάτων, ενώ ανάλογες κινητοποιήσεις οργανώθηκαν στην Ρώμη, στο Μιλάνο και στο Τορίνο.
Τα μέλη της οργάνωσης Extinction Rebellion κατηγορούνται από την εισαγγελία της Γαληνοτάτης για διακοπή λειτουργίας των πλωτών μέσων μεταφοράς, διαδήλωση η οποία δεν είχε λάβει την προβλεπόμενη άδεια, για διάχυση επικίνδυνων ουσιών, αλλά και για άσκηση βίας.
Οι περισσότεροι από είκοσι ακτιβιστές, προσήχθησαν το Σάββατο στην αστυνομική διεύθυνση της Βενετίας, όπου και παρέμειναν για έξι ώρες.
Για πέντε από αυτούς, εκδόθηκε και απόφαση η οποία προβλέπει ότι δεν θα μπορούν να επιστρέψουν στην Βενετία, για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.
Η οργάνωση υπογραμμίζει ότι «πρόκειται για κατηγορίες που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και με την δράση τους».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Βενετία: Ακτιβιστές έριξαν λάσπη με πυροσβεστήρες στη βασιλική εκκλησία του Αγίου Μάρκου
Πτώση ατόμου σε δύσβατο σημείο σε περιοχή της Θεσσαλονίκης - Επιχείρηση ανάσυρσης
21:46
Βίντεο κατέγραψε οικιακή βοηθό να βασανίζει τον ηλικιωμένο εργοδότη της στη Χίο
21:35
«Θα υπερασπιστούμε την κυριαρχία μας με όλη μας τη δύναμη» απαντά το Ιράν στον Τραμπ
21:23
Χάθηκαν οκτώ άτομα σε φαράγγι στην Εύβοια - Σπεύδουν δυνάμεις για τον εντοπισμό τους
21:11