Πραξικόπημα Τουρκία: Σύλληψη 100 αξιωματικών σε βάση του Ντιγιάρμπαρκιρ
Στη σύλληψη 100 αξιωματικών του στρατού, σε αεροπορική βάση του Ντιγιάρμπαρκιρ, προχώρησε η τουρκική αστυνομία, όπως έγινε γνωστό από πηγές ασφαλείας.
Η βάση της Πολεμικής Αεροπορίας στο Ντιγιάρμπακιρ ήταν κυρίως το κέντρο απόόπου εξαπολύονταν οι αεροπορικές επιχειρήσεις εναντίον του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) στη διάρκεια του περασμένου χρόνου.
Σήμερα, κανένα αεροπλάνο δεν απογειώθηκε ή προσγειώθηκε στη βάση, όπως γράφει το ΑΠΕ, επικαλούμενο δηλώσεις αυτόπτη μάρτυρα στο πρακτορείο Reuters.
Ένας μικρός αριθμός συλλήψεων έγινε και σε άλλες στρατιωτικές βάσεις στις νοτιοανατολικές επαρχίες Σανλιούρφα, Χακάρι και Μπινγκόλ που κατοικούνται στην πλειονότητά τους από Κούρδους, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.
ΕΛΛΑΔΑ
Αργίες 2026: Όλες οι ημερομηνίες και τα τριήμερα - Πότε πέφτουν Τσικνοπέμπτη και Καθαρά Δευτέρα
03:00
ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Νέο πορτοκαλί τιμολόγιο ρεύματος: Από πότε εφαρμόζεται και ποιους αφορά
02:00
ΧΡΗΜΑ
Στο «μικροσκόπιο» της ΑΑΔΕ οι πληρωμές μέσω IRIS – Βροχή προστίμων για παραβάσεις
01:00
ΧΡΗΜΑ
: Χρηματοδότηση έως 10.000€ για μετακόμιση - Όλα όσα προβλέπει το πρόγραμμα «Μετεγκατάσταση»
00:30
ΚΟΣΜΟΣ