ΚΟΣΜΟΣ

Παρίσι: Χαμένο δακτυλίδι αξίας 750.000 ευρώ βρέθηκε σε σακούλα ηλεκτρικής σκούπας

Παρίσι: Χαμένο δακτυλίδι αξίας 750.000 ευρώ βρέθηκε σε σακούλα ηλεκτρικής σκούπας
Το ξενοδοχείο (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) AP Photo/Michel Euler, File

Συναγερμός σήμανε στο ξενοδοχείο Ριτζ στο Παρίσι μετά την καταγγελία για απώλεια ενός δακτυλιδιού αξίας 750.000 ευρώ. 

Τα ερωτήματα και τα σενάρια πολλά. Ήταν μια σχολαστικά σχεδιασμένη και στοχευμένη ληστεία; Μια πράξη απροσεξίας; Ή απλά μια γρήγορη ληστεία, που έγινε όταν παρουσιάστηκε η ευκαιρία;

Δύο ημέρες αφότου μία επισκέπτρια του ξενοδοχείου από τη Μαλαισία, όπως αναφέρει η Guardian κατήγγειλε την εξαφάνιση του διαμαντένιου δαχτυλιδιού στην αστυνομία, το ξενοδοχείο έδωσε μια απάντηση, αν και λιγότερο συναρπαστική από πολλές θεωρίες που είχαν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο: το ξενοδοχείο δήλωσε ότι η ασφάλεια βρήκε το δαχτυλίδι στη σακούλα μιας ηλεκτρικής σκούπας.

Η εφημερίδα Le Parisien άφησε να εννοηθεί ότι η παραδοχή αυτή δεν ήταν αρκετή για να διαλύσει όλες τις αμφιβολίες σχετικά με το τι ακριβώς συνέβη, αλλά το ξενοδοχείο δήλωσε ότι η πελάτισσα ήταν ενθουσιασμένος από την είδηση.

«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το προσωπικό του Ritz Paris που κινητοποιήθηκε για αυτή την έρευνα και που εργάζεται κάθε μέρα με ακεραιότητα και επαγγελματισμό», δήλωσε στη Le Parisien.

Η πελάτισσα, η οποία περιγράφεται μόνο ως Μαλαισιανή επιχειρηματίας, είπε στην αστυνομία ότι είχε αφήσει το δαχτυλίδι σε ένα τραπέζι την Παρασκευή (8/12), ενώ πήγε για λίγες ώρες για ψώνια στις βιτρίνες της πόλης. Όταν επέστρεψε στο δωμάτιο, το δαχτυλίδι είχε εξαφανιστεί, είπε.

Μία ημέρα μετά την υποβολή της καταγγελίας της, το ξενοδοχείο δήλωσε ότι εξακολουθούσε να διερευνά όλα τα στοιχεία. Η αστυνομία είχε φτάσει για να ερευνήσει, και οι εισαγγελείς ήταν έτοιμοι να αναλάβουν την υπόθεση αν οι υποψίες έδειχναν ότι πρόκειται για διαρρήκτη υψηλού επιπέδου. «Μιλάμε για μια κολοσσιαία απώλεια», δήλωσε στη Le Parisien πηγή της εισαγγελίας της πόλης.

Δεν θα ήταν η πρώτη φορά που το διάσημο ξενοδοχείο στην Πλας Βεντόμ βρέθηκε στο προσκήνιο για υπόθεση ληστείας. Ένα ανώνυμο μέλος της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας κατήγγειλε την κλοπή κοσμημάτων αξίας περίπου 800.000 ευρώ από τη σουίτα της το 2018, ενώ μήνες νωρίτερα πέντε ένοπλοι άνδρες έφυγαν με κοσμήματα αξίας άνω των τέσσερα εκατ. ευρώ από τις βιτρίνες του ξενοδοχείου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ