Kαταδίκη της απόπειρας πραξικοπήματος στην Τουρκία από Μέρκελ
Η Γερμανία καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ καταδίκασε την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία και υποστήριξε πως η κυβέρνηση της συμπαραστάθηκε σε αυτούς που υπερασπίστηκαν τη δημοκρατία και την έννομη τάξη στην Τουρκία.
«Είναι τραγικό πως σκοτώθηκαν τόσοι πολλοί άνθρωποι» είπε η Μέρκελ σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο, όπως αναφέρει το Reuters. «Η αιματοχυσία στην Τουρκία πρέπει να σταματήσει».
Επίσης, η καγκελάριος τόνισε πως ήταν δικαίωμα του τουρκικού λαού να επιλέξει τον ηγέτη του σε εκλογές και πως η πολιτική αλλαγή πρέπει να επιτυγχάνεται μέσα στο πλαίσιο των δημοκρατικών θεσμών. «Τανκς στους δρόμους και αεροπορικοί βομβαρδισμοί κατά του ίδιου σου του λαού δεν είναι δικαιοσύνη» είπε χαρακτηριστικά.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μητσοτάκης για Τέμπη: Καλεί την Πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της, να διορθώσει τα λάθη
10:35
ΚΟΣΜΟΣ
Διάγγελμα Νετανιάχου: Δεν θα επιτρέψουμε στο καθεστώς του Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά
10:27
ΚΟΣΜΟΣ
Σε εξέλιξη η επίθεση στο Ιραν, συναγερμός για πυραυλικά αντίποινα στο Ισραήλ – «Διαρκής επιχείρηση» λεει ο Τραμπ
10:26
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τασούλας για Τέμπη:Τραύμα που παραμένει ανεπούλωτο, μια τραγωδία που αναζητεί δικαιοσύνη
10:21
CULTURE