ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση Νίκαια: Έκκληση για συνοχή και ενότητα από τον Ολάντ

Επίθεση Νίκαια: Έκκληση για συνοχή και ενότητα από τον Ολάντ
REUTERS / ERIC GAILLARD

Έκκληση για εθνική συνοχή και ενότητα απηύθυνε σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε έκτακτη συνεδρίαση της κυβέρνησης, που πραγματοποιήθηκε μετά την επίθεση στη Νίκαια. Μια επίθεση που προκάλεσε έντονες επικρίσεις και κατηγορίες από τρίτους περί «ανικανότητας της εξουσίας να αντιμετωπίσει την τζιχαντιστική απειλή».

«Απέναντι στις προσπάθειες να διαιρεθεί η Γαλλία, απέναντι σε αυτόν τον κίνδυνο, πρέπει να ανακαλούμε την ενότητα, τη συνοχή και τη συνέπεια αυτής της χώρας, γύρω από τις αρχές της», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Στεφάν λε Φολ μετά το τέλος της συνεδρίασης.

Στο μεταξύ, όπως γράφει το ΑΠΕ, επικαλούμενο πηγή προσκείμενη στη γαλλική προεδρία, ο Ολάντ ακύρωσε μέρος της ευρωπαϊκής περιοδείας του, στο πλαίσιο της οποίας επρόκειτο να επισκεφθεί την Τετάρτη την Αυστρία, τη Σλοβακία και την Τσεχία.

Ένα από τα θέματα που θα συζητούσε κατά την επίσκεψή του στις συγκεκριμένες χώρες, ήταν η επόμενη μέρα στην Ευρώπη μετά την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Γάλλος πρόεδρος θα πραγματοποιήσει, αντίθετα, κανονικά τις επισκέψεις του την Τρίτη στην Πορτογαλία και την Πέμπτη στην Ιρλανδία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ