Πολωνός πρωθυπουργός: «Η απάθεια για την Ουκρανία είναι απαράδεκτη»
Ανανεώθηκε:
Ο Πολωνός πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ φθάνοντας στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε ότι ο ρόλος του θα είναι να ενισχύσει την αποφασιστικότητα της Ευρώπης για μια αποτελεσματική υποστήριξη της Ουκρανίας ενάντια στην εισβολή της Ρωσίας.
«Η απάθεια για την Ουκρανία είναι απαράδεκτη», δήλωσε ο Τουσκ, προσθέτοντας ότι θα προσπαθήσει να πείσει «ορισμένα κράτη μέλη».
Η Ουγγαρία ήρθε σε σύγκρουση με άλλα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης σήμερα σχετικά με την προσπάθεια της Ουκρανίας να ενταχθεί στην ΕΕ, επιδεινώνοντας μια διαμάχη που θα μπορούσε να καθυστερήσει την ενταξιακή προσπάθεια του Κιέβου και να επισκιάσει μια σύνοδο κορυφής της ΕΕ.
Ζελένσκι: Ο Όρμπαν δεν έχει λόγο να εμποδίσει την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ
Από την πλευρά του, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε ότι ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν «δεν έχει κανένα λόγο να μπλοκάρει την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ».
«Του ζήτησα να μου δώσει έναν λόγο, όχι τρεις, πέντε ή δέκα, αλλά έναν», τόνισε ο Ζελένσκι για τον Όρμπαν.
«Ακόμα περιμένω μια απάντηση», είπε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη νορβηγική πρωτεύουσα έπειτα από συνάντηση που είχε με ηγέτες των σκανδιναβικών χωρών.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ζελένσκι: Ο Όρμπαν δεν έχει λόγο να εμποδίσει την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ
Παγκόσμια Ημέρα Γης: Φυσικό μεταλλικό νερό ΒΙΚΟΣ και we4all σε στοχευμένες δράσεις δενδροφύτευσης
13:30
Εκτός κινδύνου η Ιαπωνία μετά τη δόνηση των 7,7 βαθμών - Ήρθη η προειδοποίηση για «μεγα-σεισμό»
13:29
Πειρατές έκαναν ρεσάλτο σε φορτηγό πλοίο και το οδηγούν προς τη Σομαλία
13:25
Από τον Νόμο στην Πράξη: Πώς η Τεχνολογία Κλείνει το Κενό για την Προστασία των Νέων
13:24