ΚΟΣΜΟΣ

Γάζα: Τουλάχιστον 18.700 Παλαιστίνιοι νεκροί - Στους 50.897 οι τραυματίες

Γάζα: Τουλάχιστον 18.700 Παλαιστίνιοι νεκροί - Στους 50.897 οι τραυματίες
Βομβαρδισμένα κτήρια στη Γάζα ΑΠΕ ΜΠΕ

Τουλάχιστον 18.787 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους και 50.897 έχουν τραυματιστεί από τα ισραηλινά πυρά στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας. 

Επιπλέον 11 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν κατά την επιδρομή των τελευταίων ημερών από Ισραηλινούς στρατιώτες στην Τζενίν, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, όπως δήλωσαν την Πέμπτη (14/12) οι παλαιστινιακές υγειονομικές αρχές, εν μέσω αναφορών για πυροβολισμούς, εκατοντάδες συλλήψεις και περιορισμένη πρόσβαση σε νοσοκομεία.

Στο μεταξύ, το Ισραήλ δεν επιτρέπει σε ασθενοφόρα να εισέλθουν στον καταυλισμό για να μεταφέρουν ασθενείς, δήλωσε στο Reuters ο Μαχμούντ αλ-Σααντί, διευθυντής της Παλαιστινιακής Ερυθράς Ημισελήνου στην Τζενίν.

«Έχουμε έξι ασθενοφόρα, αλλά δεν μπορούμε καν να φθάσουμε στους ασθενείς που χρειάζεται να μεταφερθούν στο νοσοκομείο, κάποιοι εκ των οποίων έχουν ανάγκη από αιμοκάθαρση», δήλωσε ο αλ-Σααντί.

«Ο στρατός δεν μας επέτρεψε να εισέλθουμε», παρά τις προσπάθειες να συντονιστούμε με τον Ερυθρό Σταυρό και την υπηρεσία αρωγής των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους, δήλωσε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι οι στρατιώτες βρίσκονταν επίσης έξω από το Κυβερνητικό Νοσοκομείο της Τζενίν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ