Φινλανδία: Κλείνει και πάλι τα σύνορα με τη Ρωσία
Ανανεώθηκε:
Τις μεθοριακές διαβάσεις με τη Ρωσία θα κλείσει και πάλι η Φινλανδία, προκειμένου να σταματήσει την είσοδο αιτούντων άσυλο στη χώρα, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Εσωτερικών Μάρι Ραντάνεν.
Η απόφαση αυτή έρχεται λίγες ώρες αφότου έληξε το 15μερο κλείσιμο όλων των δρόμων που συνδέουν τις δύο χώρες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, η σκανδιναβική χώρα ισχυρίζεται πως η αύξηση του αριθμού των αιτούντων άσυλο από τη Ρωσία αποτελεί μια ενορχηστρωμένη ενέργεια της Μόσχας, σε αντίποινα για την απόφαση της Φινλανδίας να εντείνει την αμυντική συνεργασία της με τις ΗΠΑ.
Το Κρεμλίνο από την πλευρά του έχει αρνηθεί την κατηγορία αυτή.
Οι αφίξεις μεταναστών σταμάτησαν όταν η Φινλανδία έκλεισε τα σύνορά της στα τέλη Νοεμβρίου αλλά ξανάρχισαν την Πέμπτη (14/12), όταν άνοιξαν και πάλι δύο από τις οκτώ μεθοριακές διαβάσεις. Σύμφωνα με τη φινλανδική συνοριοφυλακή 36 άνθρωποι πέρασαν τα σύνορα και ζήτησαν άσυλο.
«Τώρα το φαινόμενο ξανάρχισε και θα κλείσουμε όλα τα σύνορα» δήλωσε η Ραντάνεν στο κοινοβούλιο.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Φινλανδία: Κλείνει τα σύνορά της με τη Ρωσία για δύο εβδομάδες
SPONSORED
ΠΑΣΟΚ για Μητσοτάκη: Επιβεβαίωση της αλαζονείας και της εξουσιαστικής αντίληψης
16:25
Συνεδριάζει τη Δευτέρα υπό τον πρωθυπουργό το Συμβούλιο Ασφάλειας - Ομιλία στις 20.00 στο «Νιάρχος»
16:13
Θερμή υποδοχή για τον Akyla στο αεροδρόμιο: «Ενιωσα την καρδιά μου γεμάτη από την αγάπη σας»
16:09
Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας: Κανονική η ραδιενέργεια στον σταθμό του Άμπου Ντάμπι
16:02