Φινλανδία: Κλείνει και πάλι τα σύνορα με τη Ρωσία
Ανανεώθηκε:

Τις μεθοριακές διαβάσεις με τη Ρωσία θα κλείσει και πάλι η Φινλανδία, προκειμένου να σταματήσει την είσοδο αιτούντων άσυλο στη χώρα, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Εσωτερικών Μάρι Ραντάνεν.
Η απόφαση αυτή έρχεται λίγες ώρες αφότου έληξε το 15μερο κλείσιμο όλων των δρόμων που συνδέουν τις δύο χώρες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, η σκανδιναβική χώρα ισχυρίζεται πως η αύξηση του αριθμού των αιτούντων άσυλο από τη Ρωσία αποτελεί μια ενορχηστρωμένη ενέργεια της Μόσχας, σε αντίποινα για την απόφαση της Φινλανδίας να εντείνει την αμυντική συνεργασία της με τις ΗΠΑ.
Το Κρεμλίνο από την πλευρά του έχει αρνηθεί την κατηγορία αυτή.
Οι αφίξεις μεταναστών σταμάτησαν όταν η Φινλανδία έκλεισε τα σύνορά της στα τέλη Νοεμβρίου αλλά ξανάρχισαν την Πέμπτη (14/12), όταν άνοιξαν και πάλι δύο από τις οκτώ μεθοριακές διαβάσεις. Σύμφωνα με τη φινλανδική συνοριοφυλακή 36 άνθρωποι πέρασαν τα σύνορα και ζήτησαν άσυλο.
«Τώρα το φαινόμενο ξανάρχισε και θα κλείσουμε όλα τα σύνορα» δήλωσε η Ραντάνεν στο κοινοβούλιο.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φινλανδία: Κλείνει τα σύνορά της με τη Ρωσία για δύο εβδομάδες

ΠΑΟΚ: Επέκταση συμβολαίου στον Κωνσταντέλια με εντολή Σαββίδη
21:02
Έντονη διαμάχη του Νεϊμάρ με οπαδό της Σάντος που διαμαρτυρόταν εναντίον του (vid)
20:53
Τήνος: Αυτοκίνητο έπεσε στη θάλασσα, στο λιμάνι του Όρμου (vid)
20:44
Ισπανία: Αεροπορική εταιρεία αποβίβασε Εβραίους εφήβους από αεροσκάφος για «απρεπή συμπεριφορά»
20:34