ΚΟΣΜΟΣ

Πιρς Μόργκαν για πρίγκιπα Χάρι: «Δεν έχω χακάρει ποτέ τηλέφωνα» λέει ο πρώην εκδότης

Πιρς Μόργκαν για πρίγκιπα Χάρι: «Δεν έχω χακάρει ποτέ τηλέφωνα» λέει ο πρώην εκδότης
Ο παρουσιαστής Πιρς Μόργκαν Chris Pizzello/Invision/AP

«Ποτέ δεν έχω χακάρει τηλέφωνα και ούτε έχω πει σε κάποιον άλλο να το κάνει» ισχυρίστηκε σε δηλώσεις του ο παρουσιαστής και πρώην εκδότης της Daily Mirror, Πιρς Μόργκαν, σχολιάζοντας την δικαίωση του πρίγκιπα Χάρι στην αγωγή που είχε υποβάλλει κατά της εφημερίδας, σύμφωνα με την οποία δημοσιεύματα για τη ζωή του ήταν αποτέλεσμα υποκλοπών.  

Ειδικότερα, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο Μόργκαν τονίζει πως «δεν έχουν προσκομιστεί στοιχεία που να αποδεικνύουν να έκανε κάτι τέτοιο», όπως μεταδίδει το BBC.

Επιπλέον, δήλωσε πως «δεν κλήθηκε ως μάρτυρας στην υπόθεση, ούτε μου ζητήθηκε να καταθέσω, κάτι που έκανα ευχαρίστως».

Ο ίδιος επεσήμανε πως δεν γνώριζε πως συγκεντρώθηκαν οι πληροφορίες για το επίμαχο άρθρο.

Νωρίτερα, έγινε γνωστή η νίκη του πρίγκιπα Χάρι στην αγωγή που είχε καταθέσει σε βάρος της Mirror, με τους δικαστές να δέχονται πως το προσωπικό του τηλέφωνο έγινε στόχος μεταξύ 2003 και 2009. Μάλιστα, 15 από τα 33 άρθρα του προσκομίστηκαν ήταν «προϊόν τηλεφωνικής πειρατείας ή προϊόν άλλης παράνομης συλλογής πληροφοριών».

Το δικαστήριο του επιδίκασε αποζημίωση 140,600 λιρών, περίπου 163,000 ευρώ.

O Χάρι δεν ήταν παρών στο δικαστήριο αλλά η ομάδα των δικηγόρων του εξέδωσε ανακοίνωση την οποία γίνεται λόγος για βαρυσήμαντη νίκη.

«Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για την αλήθεια και την απόδοση ευθυνών», ανέφερε.

Η αξίωση του πρίγκιπα Χάρι κατά του ομίλου Mirror είναι μία μόνο από τις πολλαπλές νομικές μάχες που δίνει εναντίον ομίλων εφημερίδων, συμπεριλαμβανομένων των Associated Newspapers και News Group Newspapers.

Αυτό σημαίνει ότι ανοίγει η πόρτα σε δεκάδες άλλους που λέγεται ότι εξετάζουν το ενδεχόμενο να υποβάλουν αξιώσεις.

Σε δήλωσή του, εκπρόσωπος του εκδοτικού οίκου ανέφερε: «Όπου συνέβησαν ιστορικά αδικήματα, ζητάμε ανεπιφύλακτα συγγνώμη, αναλάβαμε πλήρως την ευθύνη και καταβάλαμε την κατάλληλη αποζημίωση».

Μαζί με τον πρίγκιπα Χάρι, ο δικαστής θα εξετάσει επίσης τους ισχυρισμούς τριών άλλων εναγόντων, των ηθοποιών της Coronation Street Michael Le Vell (πραγματικό όνομα Michael Turner) και Nikki Sanderson και της Fiona Wightman, πρώην συζύγου του κωμικού Paul Whitehouse.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ