ΚΟΣΜΟΣ

ΠΑΣΟΚ (Γιαννακοπούλου): Σε αναντιστοιχία η Κυβέρνηση με την κοινωνία

ΠΑΣΟΚ (Γιαννακοπούλου): Σε αναντιστοιχία η Κυβέρνηση με την κοινωνία
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Με αφορμή τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για τον Προϋπολογισμό του 2024  η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής, Νάντια Γιαννακοπούλου τόνισε μεταξύ άλλων ότι «το κλίμα στο οποίο ζει η Κυβέρνηση βρίσκεται σε πλήρη αναντιστοιχία με το κλίμα στην κοινωνία.»

Ξεκινώντας την ομιλία της, ανέφερε: « Βλέπω μια διάχυτη αισιοδοξία από τα κυβερνητικά στελέχη. Αριθμοί, ιστογράμματα, μεγάλα λόγια δημιουργούν μια αίσθηση ευφορίας και ικανοποίησης. Μας λένε: ΟΛΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ. ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ. Νομίζω ότι υπάρχει μια επικοινωνιακή προσπάθεια να κρυφτεί μια απλή αλήθεια. Το κλίμα στο οποίο ζει η Κυβέρνηση βρίσκεται σε πλήρη αναντιστοιχία με το κλίμα στην κοινωνία. Ας πάμε μαζί μια βόλτα στο Περιστέρι και στην Αγία Βαρβάρα, στο Ίλιον και στο Αιγάλεω, στις γειτονιές της Δυτικής Αθήνας και ας συζητήσουμε με τους πολίτες, με τους επαγγελματίες.

Υπάρχει μια διάχυτη απαισιοδοξία και μια αγανάκτηση για τις διαστάσεις που έχει πάρει η ακρίβεια. Κάθε μέρα η πίεση στο οικογενειακό ταμείο γίνεται και μεγαλύτερη.

Το πρόβλημα δεν αγγίζει πια μόνο τις πιο ευπαθείς οικονομικά ομάδες, αλλά μια μεγάλη πλειοψηφία πολιτών, αγγίζει την μεσαία τάξη. Αυξάνει ο αριθμός όσων δεν τα βγάζουν πέρα, όσων δυσκολεύονται και προχωρούν σε περικοπές δαπανών στα τρόφιμα, στην ένδυση, στην ψυχαγωγία, την ενέργεια. Υπάρχει μια καθημερινή μάχη των Ελλήνων να φτάσει ο μισθός τους για στέγαση και τρόφιμα, την έκρηξη των τιμών των ενοικίων σε σπίτια και επαγγελματική στέγη. Κόντρα στον ισχυρισμό περί αποκλιμάκωσης των τιμών της αγοράς και περί στήριξης του ελληνικού νοικοκυριού με το market pass και το «Καλάθι του Νοικοκυριού», η πραγματικότητα είναι αποκαλυπτική: Αυξήσεις 28% στο σούπερ μάρκετ και market pass 32 ευρώ για μονογονεϊκή οικογένεια με ένα παιδί, 42 ευρώ για ζευγάρι με ένα παιδί, 52 ευρώ για ζευγάρι με δύο παιδιά. Είναι ψέματα αυτά; Θα μας διαψεύσετε πάλι με αριθμούς μήπως; Είστε αλήθεια ικανοποιημένοι με την επίδοσή σας στην αντιμετώπιση των προβλημάτων; Τα επιτεύγματα, που με τόση χαρά ευαγγελίζεστε σε με κάθε ευκαιρία, για αναβάθμιση επενδυτικής βαθμίδας, ανάπτυξης και πλεονασμάτων ξέρετε ότι απαιτούν ένα τεράστιο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στον ελληνικό λαό.»

Η Νάντια Γιαννακοπούλου υπογράμμισε ότι:«Ενώ η κοινωνία δυσκολεύεται, υπάρχουν κάποιοι που ευνοείτε. Ποιους εννοώ; Τους προνομιούχους, που ήδη απολαμβάνουν την 24η χαμηλότερη φορολογία επιχειρήσεων και τον δεύτερο χαμηλότερο συντελεστή φορολογίας μερισμάτων στην ΕΕ. Τους εκλεκτούς τραπεζίτες που λαμβάνουν bonus για να κάνουν τραπεζική για προνομιούχους με εγγυήσεις και πόρους του κράτους. Τους έχοντες και κατέχοντες κέρδη κι ακίνητη περιουσία εκατομμυρίων.Αυτή είναι η αλήθεια για τα μέτρα της Κυβέρνησης και τον Προϋπολογισμό που κατάθεσε».

Τόνισε ιδιαίτερα ότι: « Με μια ανάγνωση του σχεδίου για τον Προϋπολογισμό και τις δαπάνες που αφορούν το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, του οποίου είμαι Κοινοβουλευτική Τομεάρχης, αυτό ακριβώς διαπιστώνω. Διάβασα αριθμούς και ποσά εκατομμυρίων σε γραφήματα και στήλες, όπως κάθε χρόνο. Πολύ ωραία. Τί αλήθεια συμβαίνει στην πραγματικότητα όμως; Μάχιμες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ παραμένουν υποστελεχωμένες, ενώ η περιβόητη εξαγγελία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, για τη μετακίνηση 2.500 αστυνομικών από τη φύλαξη δημοσίων προσώπων, ακόμα περιμένουμε να υλοποιηθεί.

Αστυνομικά τμήματα και Τμήματα ασφαλείας, ειδικά στη Δυτική Αθήνα, την εκλογική μου περιφέρεια, πλήρως υποστελεχωμένα, προσπαθώντας ν’ ανταπεξέλθουν στις τεράστιες ανάγκες που παρουσιάζονται με όσο προσωπικό έχουν, ενώ αρκετά απ΄ αυτά, τις νύχτες παραμένουν κλειστά. Οι Έλληνες πολίτες βιώνουν ένα τεράστιο αίσθημα ανασφάλειας στους δρόμους και στις γειτονιές τους. Καθημερινώς, τα αστυνομικά δελτία, έχουν αναφορές για ξεκαθάρισμα λογαριασμών και εκτέλεση συμβολαίων θανάτου, μέρα μεσημέρι σε πολυσύχναστους δρόμους, για παραβατικές συμπεριφορές ανηλίκων εντός και εκτός σχολείων, για συμμορίες ανηλίκων ένα μεγάλο θέμα που μας αφορά όλους.

Στις προκλήσεις, που δυστυχώς εμφανίζονται στις ημέρες μας, όπως οι αυξανόμενες γυναικοκτονίες, η έμφυλη βία και τα ακραία φαινόμενα οπαδικής βίας, η Πολιτεία εκκωφαντικώς απούσα. Οι προεκλογικές σας εξαγγελίες, απέχουν πολύ απ’ όσα θέλετε να εφαρμόσετε.»

Κλείνοντας, η Βουλευτής δήλωσε ότι : « Η απαισιοδοξία είναι θέμα διάθεσης. Η αισιοδοξία είναι θέμα θέλησης. Θα προσθέσω ότι η αισιοδοξία είναι και θέμα πολιτικής. Και η δική σας πολιτική δεν προσφέρει καμία αισιοδοξία στους Έλληνες πολίτες.»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ