ΚΟΣΜΟΣ

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Σύσταση στους Αμερικανούς να επανεξετάσουν ταξίδι τους στην Τουρκία

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Σύσταση στους Αμερικανούς να επανεξετάσουν ταξίδι τους στην Τουρκία
ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/MICHAEL REYNOLDS

Σύσταση στους Αμερικανούς πολίτες να επανεξετάσουν τα σχέδιά τους για ταξίδι στην Τουρκία απευθύνει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ μετά την απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος στη χώρα.

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνει ότι συνεχίζει να υφίσταται η αυξημένη απειλή τρομοκρατικού συμβάντος σε όλη την Τουρκία και ιδιαίτερα στο νοτιο-ανατολικό τμήμα, αναφέροντας ότι οι επιθέσεις μπορεί να συμβούν κατά τη διάρκεια μεγάλων αθλητικών γεγονότων, στα θέατρα, στις ανοικτές αγορές και άλλα πολυσύχναστα μέρη.

Επισημαίνεται ακόμη ότι οι αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα απαγορεύεται να εκτελούν πτήσεις σε όλα τα αεροδρόμια της Τουρκίας.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ συστήνει στους Αμερικανούς να μείνουν μακριά από τις περιοχές της Τουρκίας, κοντά στα σύνορα με τη Συρία, να αποφεύγουν τις μεγάλες συγκεντρώσεις ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων στις τουριστικές περιοχές και να είναι σε αυξημένη επαγρύπνηση στα σημεία που βρίσκονται πολλοί τουρίστες.

Ως προς τα ξενοδοχεία συνιστά να επιλέξουν όσα έχουν καλό σύστημα ασφαλείας και να παρακολουθούν τι συμβαίνει στην Τουρκία μέσω των μέσων ενημέρωσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ